Pogodne Przedszkole w Luboniu

Jadłospis

JADŁOSPIS – PRZEDSZKOLE
6.05 – 31.05
PONIEDZIAŁEK 6.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło, szynka drobiowa, twarożek z rzodkiewką , ogórek zielony, szczypiorek,
/1,6,7/
Napar z rumianku
II ŚNIADANIE: Owsianka na mleku z suszoną żurawiną /1,7/
OBIAD: Zupa wiosenna z młodą kapustą i pomidorami /9/
Naleśniki z twarożkiem bananowym i sosem truskawkowym /1,3,7/
Lemoniada cytrynowa
WTOREK 7.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ser żółty , ogórek zielony, rzodkiewka
/1,3,7/
Napar mięta z koprem włoskim
II ŚNIADANIE: Jabłko,kalarepa, wafle ryżowe z powidłami śliwkowymi
OBIAD: Krupnik z kaszą pęczak i natką pietruszki /1,9/
Domowy kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, mizeria z ogórków /1,3,7/
Kompot z owoców leśnych
ŚRODA 8.05
ŚNIADANIE: Bułka grahamka, masło, pieczeń wieprzowa, pasta hummus , ogórek zielony, szczypiorek,
rzodkiewka /1,7/
Herbata rooibos
II ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku z musem z jabłkowym /1,7/
OBIAD: Rosół drobiowy z makaronem lane kluski /1,3,9/
Kurczak gotowany, sos potrawkowy, ryż paraboliczny, marchewka z groszkiem /1,7/
Napar z malin i rumianku
CZWARTEK 9.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni , masło, pasztet drobiowo-warzywny , serek waniliowy, ogórek zielony, pomidor,
szczypiorek /1,7/
Napar melisa z maliną
II ŚNIADANIE: Kaszka jaglana gotowana na mleku z bananem i sosem owocowym /7/
OBIAD: Zupa kalafiorowo brokułowa /9/
Strogonow z kurczaka z ogórkiem kiszonym i papryką, kluski śląskie /1,3/
Kompot z jabłek i rabarbaru
PIĄTEK 10.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, pasta z zielonego groszku, ogórek zielony,
natka pietruszki, rzodkiewka /1,3,7/
Kakao na mleku /7/
II ŚNADANIE: Wafle ryżowe, pasta daktylowo kakaowa, jabłko, gruszka, marchew
OBIAD: Botwinka z ziemniakami /7,9/
Pulpety rybne , puree ziemniaczane, sos koperkowy, surówka wiosenna /1,3,4,7/
Woda niegazowana z cytryną
PONIEDZIAŁEK 13.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło , szynka drobiowa , ser żółty, ogórek zielony, pomidor, szczypiorek /1,6,7/
Napar z rumianku i malin
II ŚNIADANIE: Jogurt naturalny z musli, banan /7/
OBIAD: Zupa Kukurydziana /7,9/
Makaron tagliatelle w sosie pomidorowym z serem mozzarella warzywa do chrupania /kalarepa,
marchew, zielony ogórek/ /1,7/
Lemoniada z kawałkami jabłka
WTOREK 14.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło, pasta twarogowa z rzodkiewką i natką pietruszki, konfitura
truskawkowa., ogórek zielony, szczypiorek, sałata /1,7/
Napar malina z koprem włoskim
II ŚNIADANIE: Jabłko, banan, marchew ,chrupki kukurydziane
OBIAD: Pomidorowa z makaronem /1,9/
Kotlet z kurczaka w panierce z sezamem, gotowane ziemniaki, mix sałat z sosem śmietanowo
koperkowym /1,3,7/
Kompot wieloowocowy
ŚRODA 15.05
ŚNIADANIE: Bułka grahamka, masło, miód, szynka drobiowa, ogórek zielony, szczypiorek, rzodkiewka
/1,6,7/
Kakao na mleku /7/
II ŚNIADANIE: Kaszka kukurydziana na mleku z musem wiśniowym /7/
OBIAD: Zupa z kalarepy i ziemniaków /9/
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym, kasza gryczana, surówka z selera i marchewki
Woda niegazowana z cytryną
CZWARTEK 16.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło, pasta z fasoli i sera fety, kiełbaska parzona, ogórek zielony, szczypiorek,
rzodkiewka, sałata /1,7/
Herbata owoce leśne
II ŚNIADANIE: Jogurt naturalny z domowym musli, jabłko, kalarepka /1,7/
OBIAD: Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami /9/
Pieczona pałka z kurczaka, młode ziemniaki z koperkiem, sałatka colesław
Napar z rumianku i maliny
PIĄTEK 17.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni , masło, jajko gotowane, pasta rybna z koperkiem, szczypiorek, ogórek zielony,
sałata /1,3,4,7/
Napar mięta z melisą
II ŚNIADANIE: Kaszka manna na mleku z sosem owocowym /1,7/
OBIAD: Szczawiowa z jajkiem /3,9/
Pierogi leniwe z masłem, tarta marchew z brzoskwinią /1,3,7/
Woda niegazowana z cytryną
PONIEDZIAŁEK 20.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło, szynka drobiowa, twaróg krojony, ogórek zielony, rzodkiewka,
szczypiorek /1,6,7/
II ŚNIADANIE: Ryż na mleku z pieczonym jabłkiem i rabarbarem /7/
OBIAD: Ogórkowa z ziemniakami i koperkiem /9/
Gulasz warzywny z selerem naciowym i cukinią , kasza bulgur /1/
Lemoniada
WTOREK 21.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ser żółty, ogórek zielony, sałata,
pomidor, rzodkiewka /1,3,7/
Herbata rooibos
II ŚNIADANIE: Wafle ryżowe z powidłami śliwkowymi, jabłko, kalarepa
OBIAD: Zupa owocowa z łazankami /1/
Kotlet schabowy w panierce kukurydzianej, gotowane ziemniaki z koperkiem, młoda kapusta duszona z
pomidorami i marchewką /1,3/
Woda niegazowana z cytryną
ŚRODA 22.05
ŚNIADANIE: Bułka grahamka, masło, schab pieczony, pasta hummus z pomidorem, ogórek zielony,
szczypiorek, sałata /1,7/
Kawa zbożowa z mlekiem /1,7/
II ŚNIADANIE: Jogurt naturalny z sosem owocowym, prażone pestki dyni i słonecznika
chrupki kukurydziane /7/
OBIAD: Krupnik tradycyjny z natką pietruszki /1,9/
Spaghetti po bolońsku , warzywa do chrupania / kalarepka, marchew//1/
Napar z mięty i lipy
CZWARTEK 23.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło, pasta rybna z natką pietruszki, twarożek z olejem lnianym i koperkiem,
ogórek zielony, rzodkiewka /1,7/
II ŚNIADANIE : Owsianka na mleku z truskawkami /1,7/
OBIAD: Rosół drobiowy z makaronem /1,9/
Kurczak gotowany, sos potrawkowy, ryż paraboliczny, surówka koperkowa /1,7/
Kompot wieloowocowy
PIĄTEK 24.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, pasztet drobiowo - warzywny,
sałata, ogórek zielony, pomidor /1,3,7/
Herbata rooibos
II ŚNIADANIE: Wafle ryżowe z konfiturą malinową , jabłko, marchew
OBIAD: Jarzynowa z kalafiorem i fasolką szparagową /9/
Kotlet z ryby w panierce z siemieniem lnianym, gotowane ziemniaki, surówka z białej kapusty jabłka i
marchewki /1,3/
Kompot z wiśni i jabłek
PONIEDZIAŁEK 27.05
ŚNIADANIE: Chleb pszenno - żytni, masło, szynka drobiowa, ser żółty, sałata, kiełki, ogórek zielony /1,6,7/
Napar koper włoski z miętą
II ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku z prażonym jabłkiem /1,7/
OBIAD: Pomidorowa z makaronem /1,9/
Leczo warzywne z czerwoną fasolką, pyzy drożdżowe /1,7/
Lemoniada
WTOREK 28.05
ŚNIADANIE: Chleb pszenno - żytni, masło, pasta z zielonego groszku, twarożek ze szczypiorkiem
ogórek zielony, pomidor /1,7/
Napar malina z rumiankiem
II ŚNIADANIE: Jabłko, banan , truskawki, chrupki kukurydziane
OBIAD: Barszcz ukraiński /9/
Kotlet wieprzowo drobiowy, młode ziemniaki gotowane z koperkiem , kalafior z bułką tartą /1,3,7/
Kompot wieloowocowy
ŚRODA 29.05
ŚNIADANIE: Bułka grahamka, masło, pasta jajeczna, szynka drobiowa, ogórek zielony, sałata, rzodkiewka
/1,7/
Kakao na mleku /7/
II ŚNIADANIE: Kaszka jaglana na mleku z bananem i musem truskawkowym /7/
OBIAD: Rosół drobiowy z makaronem /1,9/
Makaron tagliatelle z tuńczykiem pomidorami i zielonym groszkiem /1/
Lemoniada z kawałkami jabłka
CZWARTEK 30.05
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło, pasztet drobiowy z warzywami, konfitura truskawkowa, ogórek
zielony, sałata /1,7/
Napar mięta z koprem włoskim
II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku z sosem owocowym /1,7/
OBIAD: Zupa jarzynowa /9/
Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, sałatka z ogórków
kompot wieloowocowy
PIĄTEK 31.05
ŚNIADANIE: Chleb pszenno - żytni, masło, jajko gotowane, twarożek ze szczypiorkiem,
ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka /1,3,7/
Herbata owoce leśne
II ŚNIADANIE: ROGAL Z MIODEM/1,7/
OBIAD: Zupa kalafiorowa z koperkiem
Pierogi z owocami , sos jogurtowy, marchewka tarta z jabłkiem
Kompot jabłko z rabarbarem
ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1 – ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, 2 – SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3 – JAJA I PRODUKTY POCHODNE, 4 – RYBY I PRODUKTY POCHODNE, 5 – ORZESZKI ZIEMNE
(ARACHIDOWE)
6 – SOJA I PRODUKTY POCHODNE, 7 – MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, 8 – ORZECHY, 9 – SELER I
PRODUKTY POCHODNE, 10 – GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE, 11 – NASIONA SEZAMU I PRODUKTY
POCHODNE
12 – DWUTLENEK SIARKI, 13 – ŁUBIN, 14 – MIĘCZAKI


JADŁOSPIS DIETA BEZMLECZNA – PRZEDSZKOLE
6.05 – 31.05
PONIEDZIAŁEK 6.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło klarowane, szynka drobiowa, konfitura wiśniowa , ogórek zielony,
szczypiorek, /1,6/
Napar z rumianku
II ŚNIADANIE: Owsianka na mleku ryżowym z suszoną żurawiną /1/
OBIAD: Zupa wiosenna z młodą kapustą i pomidorami /9/
Naleśniki na mleku ryżowym z musem jabłkowym i sosem truskawkowym /1,3/
Lemoniada cytrynowa
WTOREK 7.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło klarowane, pasta jajeczna ze szczypiorkiem , ogórek zielony, rzodkiewka
/1,3/
Napar mięta z koprem włoskim
II ŚNIADANIE: Jabłko, kalarepa, wafle ryżowe z powidłami śliwkowymi
OBIAD: Krupnik z kaszą pęczak i natką pietruszki /1,9/
Domowy kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, sałatka z ogórków /1,3/
Kompot z owoców leśnych
ŚRODA 8.05
ŚNIADANIE: Bułka grahamka, masło klarowane, pieczeń wieprzowa, pasta hummus , ogórek zielony,
szczypiorek, rzodkiewka /1/
Herbata rooibos
II ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku ryżowym z musem z jabłkowym /1/
OBIAD: Rosół drobiowy z makaronem lane kluski /1,3,9/
Kurczak gotowany, sos potrawkowy, ryż paraboliczny, marchewka z groszkiem /1/
Napar z malin i rumianku
CZWARTEK 9.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni , masło klarowane, pasztet drobiowo-warzywny , powidła śliwkowe, ogórek
zielony, pomidor, szczypiorek /1/
Napar melisa z maliną
II ŚNIADANIE: Kaszka jaglana gotowana na mleku ryżowym z bananem i sosem owocowym
OBIAD: Zupa kalafiorowo brokułowa /9/
Strogonow z kurczaka z ogórkiem kiszonym i papryką, kluski śląskie /1,3/
Kompot z jabłek i rabarbaru
PIĄTEK 10.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło klarowane, jajecznica ze szczypiorkiem, pasta z zielonego groszku,
ogórek zielony, natka pietruszki, rzodkiewka /1,3/
Kakao na mleku ryżowym
II ŚNADANIE: Wafle ryżowe, pasta daktylowo kakaowa, jabłko, gruszka, marchew
OBIAD: Botwinka z ziemniakami /9/
Pulpety rybne , puree ziemniaczane (bez masła z dodatkiem mleka ryżowego), sos koperkowy, surówka
wiosenna /1,3,4/
Woda niegazowana z cytryną
PONIEDZIAŁEK 13.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło klarowane , szynka drobiowa , miód, ogórek zielony, pomidor, szczypiorek
/1,6/
Napar z rumianku i malin
II ŚNIADANIE: Kisiel owocowy, banan
OBIAD: Zupa Kukurydziana /9/
Makaron tagliatelle w sosie pomidorowym z zielonym groszkiem, warzywa do chrupania /kalarepa,
marchew, zielony ogórek/ /1/
Lemoniada z kawałkami jabłka
WTOREK 14.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło klarowane, schab pieczony, konfitura truskawkowa., ogórek zielony,
szczypiorek, sałata /1/
Napar malina z koprem włoskim
II ŚNIADANIE: Jabłko, banan, marchew ,chrupki kukurydziane
OBIAD: Pomidorowa z makaronem /1,9/
Kotlet z kurczaka w panierce z sezamem, gotowane ziemniaki, mix sałat z sosem śmietanowo
koperkowym /1,3/
Kompot wieloowocowy
ŚRODA 15.05
ŚNIADANIE: Bułka grahamka, masło klarowane, miód, szynka drobiowa, ogórek zielony, szczypiorek,
rzodkiewka /1,6/
Kakao na mleku ryżowym
II ŚNIADANIE: Kaszka kukurydziana na mleku ryżowym z musem wiśniowym
OBIAD: Zupa z kalarepy i ziemniaków /9/
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym, kasza gryczana, surówka z selera i marchewki
Woda niegazowana z cytryną
CZWARTEK 16.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło klarowane, pasta z fasoli , kiełbaska parzona, ogórek zielony, szczypiorek,
rzodkiewka, sałata /1/
Herbata owoce leśne
II ŚNIADANIE: Kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, jabłko, kalarepka /1/
OBIAD: Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami /9/
Pieczona pałka z kurczaka, młode ziemniaki z koperkiem, sałatka colesław
Napar z rumianku i maliny
PIĄTEK 17.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni , masło klarowane, jajko gotowane, pasta rybna z koperkiem, szczypiorek, ogórek
zielony, sałata /1,3,4/
Napar mięta z melisą
II ŚNIADANIE: Kaszka manna na mleku ryżowym z sosem owocowym /1/
OBIAD: Szczawiowa z jajkiem /3,9/
Pierogi z owocami, tarta marchew z brzoskwinią /1/
Woda niegazowana z cytryną
PONIEDZIAŁEK 20.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło klarowane, szynka drobiowa, pasta hummus, ogórek zielony,
rzodkiewka, szczypiorek /1,6/
II ŚNIADANIE: Ryż na mleku ryżowym z pieczonym jabłkiem i rabarbarem
OBIAD: Ogórkowa z ziemniakami i koperkiem /9/
Gulasz warzywny z selerem naciowym i cukinią , kasza bulgur /1/
Lemoniada
WTOREK 21.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło klarowane, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, powidła śliwkowe, ogórek
zielony, sałata, pomidor, rzodkiewka /1,3/
Herbata rooibos
II ŚNIADANIE: Wafle ryżowe z powidłami śliwkowymi, jabłko, kalarepa
OBIAD: Zupa owocowa z łazankami /1/
Kotlet schabowy w panierce kukurydzianej, gotowane ziemniaki z koperkiem, młoda kapusta duszona z
pomidorami i marchewką /1,3/
Woda niegazowana z cytryną
ŚRODA 22.05
ŚNIADANIE: Bułka grahamka, masło klarowane, schab pieczony, pasta hummus z pomidorem, ogórek
zielony, szczypiorek, sałata /1/
Kawa zbożowa z mlekiem ryżowym /1/
II ŚNIADANIE: Budyń waniliowy na mleku ryżowym, prażone pestki dyni i słonecznika
chrupki kukurydziane
OBIAD: Krupnik tradycyjny z natką pietruszki /1,9/
Spaghetti po bolońsku , warzywa do chrupania / kalarepka, marchew//1/
Napar z mięty i lipy
CZWARTEK 23.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło klarowane, pasta rybna z natką pietruszki, pasta warzywna, ogórek
zielony, rzodkiewka /1/
II ŚNIADANIE : Owsianka na mleku ryżowym z truskawkami /1/
OBIAD: Rosół drobiowy z makaronem /1,9/
Kurczak gotowany, sos potrawkowy, ryż paraboliczny, surówka koperkowa /1/
Kompot wieloowocowy
PIĄTEK 24.05
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło klarowane, jajecznica ze szczypiorkiem, pasztet drobiowo - warzywny,
sałata, ogórek zielony, pomidor /1,3/
Herbata rooibos
II ŚNIADANIE: Wafle ryżowe z konfiturą malinową , jabłko, marchew
OBIAD: Jarzynowa z kalafiorem i fasolką szparagową /9/
Kotlet z ryby w panierce z siemieniem lnianym, gotowane ziemniaki, surówka z białej kapusty jabłka i
marchewki /1,3/
Kompot z wiśni i jabłek
PONIEDZIAŁEK 27.05
ŚNIADANIE: Chleb pszenno - żytni, masło klarowane, szynka drobiowa, konfitura jagodowa, sałata, kiełki,
ogórek zielony /1,6/
Napar koper włoski z miętą
II ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku ryżowym z prażonym jabłkiem /1/
OBIAD: Pomidorowa z makaronem /1,9/
Leczo warzywne z czerwoną fasolką, kasza gryczana niepalona
Lemoniada
WTOREK 28.05
ŚNIADANIE: Chleb pszenno - żytni, masło klarowane, pasta z zielonego groszku, schab pieczony
ogórek zielony, pomidor /1/
Napar malina z rumiankiem
II ŚNIADANIE: Jabłko, banan , truskawki, chrupki kukurydziane
OBIAD: Barszcz ukraiński /9/
Kotlet wieprzowo drobiowy, młode ziemniaki gotowane z koperkiem , kalafior gotowany /1,3/
Kompot wieloowocowy
ŚRODA 29.05
ŚNIADANIE: Bułka grahamka, masło klarowane, pasta jajeczna, szynka drobiowa, ogórek zielony, sałata,
rzodkiewka /1,/
Kakao na mleku ryżowym
II ŚNIADANIE: Kaszka jaglana na mleku ryżowym z bananem i musem truskawkowym
OBIAD: Rosół drobiowy z makaronem /1,9/
Makaron tagliatelle z tuńczykiem pomidorami i zielonym groszkiem /1/
Lemoniada z kawałkami jabłka
CZWARTEK 30.05
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, pasztet drobiowy z warzywami, konfitura
truskawkowa, ogórek zielony, sałata /1/
Napar mięta z koprem włoskim
II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku ryżowym z sosem owocowym /1/
OBIAD: Zupa jarzynowa /9/
Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, sałatka z ogórków
Kompot wieloowocowy
PIĄTEK 31.05
ŚNIADANIE: Chleb pszenno - żytni, masło klarowane, jajko gotowane, powidła śliwkowe
ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka /1,3/
Herbata owoce leśne
II ŚNIADANIE: Bułka z miodem/1/
OBIAD: Zupa kalafiorowa z koperkiem
Pierogi z owocami ,marchewka tarta z jabłkiem
Kompot jabłko z rabarbarem
ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1 – ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, 2 – SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3 – JAJA I PRODUKTY POCHODNE, 4 – RYBY I PRODUKTY POCHODNE, 5 – ORZESZKI ZIEMNE
(ARACHIDOWE)
6 – SOJA I PRODUKTY POCHODNE, 7 – MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, 8 – ORZECHY, 9 – SELER I
PRODUKTY POCHODNE, 10 – GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE, 11 – NASIONA SEZAMU I PRODUKTY
POCHODNE
12 – DWUTLENEK SIARKI, 13 – ŁUBIN, 14 – MIĘCZAKI


JADŁOSPIS – PRZEDSZKOLE
DIETA BEZGLUTENOWA
6.05 – 31.05
PONIEDZIAŁEK 6.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, szynka drobiowa, twarożek z rzodkiewką , ogórek zielony,
szczypiorek /6,7/
Napar z rumianku
II ŚNIADANIE: Płatki jaglane na mleku z suszoną żurawiną /7/
OBIAD: Zupa wiosenna z młodą kapustą i pomidorami /9/
Naleśniki bezglutenowe z twarożkiem bananowym i sosem truskawkowym /3,7/
Lemoniada cytrynowa
WTOREK 7.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ser żółty , ogórek zielony,
rzodkiewka /3,7/
Napar mięta z koprem włoskim
II ŚNIADANIE: Jabłko, kalarepa, wafle ryżowe z powidłami śliwkowymi
OBIAD: Krupnik z ryżem i natką pietruszki /9/
Domowy kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, mizeria z ogórków /3,7/
Kompot z owoców leśnych
ŚRODA 8.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, pieczeń wieprzowa, pasta hummus , ogórek zielony,
szczypiorek, rzodkiewka /7/
Herbata rooibos
II ŚNIADANIE: Płatki ryżowe na mleku z musem z jabłkowym /7/
OBIAD: Rosół drobiowy z makaronem bezglutenowym /3,9/
Kurczak gotowany, sos potrawkowy, ryż paraboliczny, marchewka z groszkiem /7/
Napar z malin i rumianku
CZWARTEK 9.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, pasztet drobiowo-warzywny , serek waniliowy, ogórek
zielony, pomidor, szczypiorek /7/
Napar melisa z maliną
II ŚNIADANIE: Kaszka jaglana gotowana na mleku z bananem i sosem owocowym /7/
OBIAD: Zupa kalafiorowo brokułowa /9/
Strogonow z kurczaka z ogórkiem kiszonym i papryką, kluski ziemniaczane /3/
Kompot z jabłek i rabarbaru
PIĄTEK 10.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, pasta z zielonego groszku,
ogórek zielony, natka pietruszki, rzodkiewka /3,7/
Kakao na mleku /7/
II ŚNADANIE: Wafle ryżowe, pasta daktylowo kakaowa, jabłko, gruszka, marchew
OBIAD: Botwinka z ziemniakami /7,9/
Pulpety rybne , puree ziemniaczane, sos koperkowy, surówka wiosenna /3,4,7/
Woda niegazowana z cytryną
PONIEDZIAŁEK 13.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło , szynka drobiowa , ser żółty, ogórek zielony, pomidor,
szczypiorek /6,7/
Napar z rumianku i malin
II ŚNIADANIE: Jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi, banan /7/
OBIAD: Zupa Kukurydziana /7,9/
Makaron bezglutenowy w sosie pomidorowym z serem mozzarella warzywa do chrupania /kalarepa,
marchew, zielony ogórek/ /7/
Lemoniada z kawałkami jabłka
WTOREK 14.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, pasta twarogowa z rzodkiewką i natką pietruszki, konfitura
truskawkowa., ogórek zielony, szczypiorek, sałata /7/
Napar malina z koprem włoskim
II ŚNIADANIE: Jabłko, banan, marchew ,chrupki kukurydziane
OBIAD: Pomidorowa z ryżem /9/
Kotlet z kurczaka w panierce bezglutenowej z sezamem, gotowane ziemniaki, mix sałat z sosem
śmietanowo koperkowym /3,7/
Kompot wieloowocowy
ŚRODA 15.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, miód, szynka drobiowa, ogórek zielony, szczypiorek,
rzodkiewka /1,6,7/
Kakao na mleku /7/
II ŚNIADANIE: Kaszka kukurydziana na mleku z musem wiśniowym /7/
OBIAD: Zupa z kalarepy i ziemniaków /9/
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym, kasza gryczana, surówka z selera i marchewki
Woda niegazowana z cytryną
CZWARTEK 16.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z fasoli i sera fety, kiełbaska parzona, ogórek zielony,
szczypiorek, rzodkiewka, sałata /7/
Herbata owoce leśne
II ŚNIADANIE: Jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi, jabłko, kalarepka /7/
OBIAD: Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami /9/
Pieczona pałka z kurczaka, młode ziemniaki z koperkiem, sałatka colesław
Napar z rumianku i maliny
PIĄTEK 17.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, jajko gotowane, pasta rybna z koperkiem, szczypiorek,
ogórek zielony, sałata /3,4,7/
Napar mięta z melisą
II ŚNIADANIE: Kaszka kukurydziana na mleku z sosem owocowym /7/
OBIAD: Szczawiowa z jajkiem /3,9/
Pierogi bezglutenowe z masłem, tarta marchew z brzoskwinią /3,7/
Woda niegazowana z cytryną
PONIEDZIAŁEK 20.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, szynka drobiowa, twaróg krojony, ogórek zielony,
rzodkiewka, szczypiorek /1,6,7/
II ŚNIADANIE: Ryż na mleku z pieczonym jabłkiem i rabarbarem /7/
OBIAD: Ogórkowa z ziemniakami i koperkiem /9/
Gulasz warzywny z selerem naciowym i cukinią , kasza gryczana niepalona
Lemoniada
WTOREK 21.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ser żółty, ogórek zielony,
sałata, pomidor, rzodkiewka /3,7/
Herbata rooibos
II ŚNIADANIE: Wafle ryżowe z powidłami śliwkowymi, jabłko, kalarepa
OBIAD: Zupa owocowa z makaronem bezglutenowym
Kotlet schabowy w panierce kukurydzianej, gotowane ziemniaki z koperkiem, młoda kapusta duszona z
pomidorami i marchewką /3/
Woda niegazowana z cytryną
ŚRODA 22.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, schab pieczony, pasta hummus z pomidorem, ogórek
zielony, szczypiorek, sałata /7/
kakao na mleku /7/
II ŚNIADANIE: Jogurt naturalny z sosem owocowym, prażone pestki dyni i słonecznika
chrupki kukurydziane /7/
OBIAD: Krupnik tradycyjny z kaszą jaglaną i z natką pietruszki /9/
Makaron bezglutenowy po bolońsku , warzywa do chrupania / kalarepka, marchew/
Napar z mięty i lipy
CZWARTEK 23.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe , masło, pasta rybna z natką pietruszki, twarożek z olejem lnianym i
koperkiem, ogórek zielony, rzodkiewka /7/
II ŚNIADANIE : Płatki jaglane na mleku z truskawkami /7/
OBIAD: Rosół drobiowy z makaronem bezglutenowym /9/
Kurczak gotowany, sos potrawkowy, ryż paraboliczny, surówka koperkowa /7/
Kompot wieloowocowy
PIĄTEK 24.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe , masło, jajecznica ze szczypiorkiem, pasztet drobiowo - warzywny,
sałata, ogórek zielony, pomidor /3,7/
Herbata rooibos
II ŚNIADANIE: Wafle ryżowe z konfiturą malinową , jabłko, marchew
OBIAD: Jarzynowa z kalafiorem i fasolką szparagową /9/
Kotlet z ryby w panierce kukurydzianej z siemieniem lnianym, gotowane ziemniaki, surówka z białej
kapusty jabłka i marchewki /3/
Kompot z wiśni i jabłek
PONIEDZIAŁEK 27.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, szynka drobiowa, ser żółty, sałata, kiełki, ogórek zielony
/6,7/
Napar koper włoski z miętą
II ŚNIADANIE: Płatki ryżowe na mleku z prażonym jabłkiem /7/
OBIAD: Pomidorowa z makaronem bezglutenowym /9/
Leczo warzywne z czerwoną fasolką, kasza gryczana niepalona /7/
Lemoniada
WTOREK 28.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z zielonego groszku, twarożek ze szczypiorkiem
ogórek zielony, pomidor /7/
Napar malina z rumiankiem
II ŚNIADANIE: Jabłko, banan , truskawki, chrupki kukurydziane
OBIAD: Barszcz ukraiński /9/
Kotlet wieprzowo drobiowy, młode ziemniaki gotowane z koperkiem , kalafior gotowany /3,7/
Kompot wieloowocowy
ŚRODA 29.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, pasta jajeczna, szynka drobiowa, ogórek zielony, sałata,
rzodkiewka /7/
Kakao na mleku /7/
II ŚNIADANIE: Kaszka jaglana na mleku z bananem i musem truskawkowym /7/
OBIAD: Rosół drobiowy z makaronem bezglutenowym /9/
Makaron bezglutenowy z tuńczykiem pomidorami i zielonym groszkiem
Lemoniada z kawałkami jabłka
CZWARTEK 30.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, pasztet drobiowy z warzywami, konfitura truskawkowa,
ogórek zielony, sałata /7/
Napar mięta z koprem włoskim
II ŚNIADANIE: Płatki ryżowe na mleku z sosem owocowym /7/
OBIAD: Zupa jarzynowa /9/
Gulasz wieprzowy, kasza jaglana, sałatka z ogórków
Kompot wieloowocowy
PIĄTEK 31.05
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, jajko gotowane, twarożek ze szczypiorkiem,
ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka /3,7/
Herbata owoce leśne
II ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe z miodem/7/
OBIAD: Zupa kalafiorowa z koperkiem
Pierogi bezglutenowe z owocami , sos jogurtowy, marchewka tarta z jabłkiem
Kompot jabłko z rabarbarem
ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1 – ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, 2 – SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3 – JAJA I PRODUKTY POCHODNE, 4 – RYBY I PRODUKTY POCHODNE, 5 – ORZESZKI ZIEMNE
(ARACHIDOWE)
6 – SOJA I PRODUKTY POCHODNE, 7 – MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, 8 – ORZECHY, 9 – SELER I
PRODUKTY POCHODNE, 10 – GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE, 11 – NASIONA SEZAMU I PRODUKTY
POCHODNE
12 – DWUTLENEK SIARKI, 13 – ŁUBIN, 14 – MIĘCZAKI


 

Nawigacja
Grupy
Zajęcia dodatkowe
  • Angielski
  • Logopedia
  • Taniec
  • Akademia Reksia
  • Terminy Spotkań
  • Religia
  • Basen
© 2019 Pogodne Przedszkole w Luboniu. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. Wykonanie: Compute Web Studio