Pogodne Przedszkole w Luboniu

Jadłospis

JADŁOSPIS - LUTY
PONIEDZIAŁEK 03.02 Śniadanie: Bułka grahamka, masło, powidła śliwkowe, ser żółty, ogórek zielony, sałata, pomidor, /1,7/ Herbata
Drugie Śniadanie: marchewka, jabłko, pałeczki kukurydziane
Obiad Zupa: Gulaszowa /1,7,9/ Drugie danie: Pierogi leniwe, surówka z marchewki /1,3,7/ Herbata rooibos
WTOREK 04.02 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło, jajko gotowane, żółty ser, szczypiorek, pomidor, ogórek zielony, czerwona papryka /1,3,7/ Napar malina z rumiankiem
Drugie Śniadanie: Banan, ciasteczka sante /1,7/
Obiad Zupa: Rosół /1,7,9/ Drugie danie: Ryż z sosem potrawkowym, marchewka z groszkiem /1,3,7/ Woda niegazowana z cytryną
ŚRODA 05.02
Śniadanie: Chleb żytni, masło, kiełbaski parzone, hummus z pomidorami ogórek zielony , pomidor /1,3,7/ Herbata owocowa
Drugie Śniadanie: Bułka maślana, gruszka /1,7/
Obiad Zupa: Jarzynowa /1,7,9/ Drugie danie: Makaron świderki z sosem bolognese i mięsem mielonym, ogórki kiszone /1,7/ Herbata z cytryną
CZWARTEK 06.02
Śniadanie: Chleb żytni, masło, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek zielony, szczypiorek , pomidor /1,6,7/ Napar rumianek z maliną
Drugie Śniadanie: Jabłko, marchew, wafle kukurydziane
Obiad Zupa: Pomidorowa /1,7,9/ Drugie danie: Kotlet schabowy z ziemniakami, buraczki /1,3/ Herbata rooibos
PIĄREK 07.02
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło, pasta rybna z koperkiem, dżem, ogórek zielony, pomidor, sałata /1,4,7/ Napar mięta z melisą
Drugie Śniadanie: Ciasteczka zbożowe, gruszka /1,7/
Obiad Zupa: Owocowa /1,7/ Drugie danie: Pulpeciki rybne z ryżem w sosie koperkowym, marchewka mini /1,3,4,7/ Kompot z jabłek i śliwek
PONIEDZIAŁEK 10.02
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło, szynka drobiowa, ser żółty , ogórek zielony, sałata, pomidor /1,6,7/ Napar melisa z owocami leśnymi
Drugie Śniadanie: Chrupki kukurydziane i banan
Obiad Zupa: Grochowa /1,7,9/ Drugie danie: Placki ziemniaczane z jogurtem /1,3,7/ Herbata z cytryną
WTOREK 11.02
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło, kiełbaska parzona , pasta warzywna, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek /1,6,7/ Napar z lipy i rumianku
Drugie Śniadanie: Sałatka owocowa
Obiad Zupa: Krupnik z kaszą pęczak /1,7,9/ Drugie danie: Gołąbki bez zawijania z kapustą, w sosie pomidorowym, ziemniaki puree /1,3,7/ Herbata z cytryną
ŚRODA 12.02
Śniadanie: Chleb żytni, masło, pasztet drobiowy, miód, sałata, ogórek zielony , ogórek kiszony, pomidor /1,7/ Napar malina z melisą
Drugie Śniadanie: Płatki owsiane z siemieniem lnianym gotowane na mleku mus śliwkowy /1,7/
Obiad Zupa: Ogórkowa /1,7,9/ Drugie danie: Kurczak z ciecierzycą w sosie słodko kwaśnym z ryżem Herbata rooibos
CZWARTEK 13.02 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło, kiełbaska parzona , pasta warzywna, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek /1,6,7/ Napar z lipy i rumianku
Drugie Śniadanie: Banan, marchewka, chrupki kukurydziane
Obiad Zupa: Pomidorowa /1,7,9/ Drugie danie: Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka meksykańska /1,3,7/ Kompot ze śliwek
PIĄTEK 14.02 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło, jajko gotowane, żółty ser, szczypiorek, pomidor, ogórek zielony, czerwona papryka /1,3,7/ Napar malina z rumiankiem
Drugie Śniadanie: Koktajl truskawkowy, ciasteczka bebe /1,7/ Zupa: Ogórkowa /1,7,9/ Drugie danie: Gzik z ziemniakami na masełku /7/ Woda niegazowana z cytryną
PONIEDZIAŁEK 17.02
Śniadanie: Chleb żytni, masło, pasztet drobiowy, ser żółty, sałata, ogórek zielony , ogórek kiszony, pomidor /1,7/ Napar malina z melisą Drugie Śniadanie: Budyń śmietankowy z musem owocowym /1,7/
Obiad Zupa: Ziemniaczana /1,7,9/ Drugie danie: Pierogi leniwe, surówka z marchwi, jabłka, rodzynek /1,3,7/ Herbata z cytryną
WTOREK 18.02
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło, szynka drobiowa, ser żółty , ogórek zielony, sałata, pomidor /1,6,7/ Napar melisa z owocami leśnymi Drugie śniadanie: Płatki jaglane na mleku z sosem wiśniowym /7/
Obiad Zupa: Ogórkowa /1,7,9/ Drugie danie: Gulasz drobiowy, kasza bulgur, buraczki/1,7,9/ Kompot z jabłek
ŚRODA 19.02
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło, pasztet drobiowy, szynka drobiowa , ogórek zielony, pomidor, sałata /1,4,7/ Napar mięta z melisą
Drugie Śniadanie: Chrupki kukurydziane, jabłko, marchew Zupa: Meksykańska /1,7,9/ Drugie danie: Filet z kurczaka w jarzynach z masłem, kaszą kuskus /1,7,9/ Kompot z jabłek
CZWARTEK 20.02
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło, szynka drobiowa, ser żółty, sałata, pomidor, natka pietruszki, ogórek zielony /1,6,7/ Napar z rumianku i malin Drugie śniadanie: Jabłko, gruszka, marchew, wafle kukurydziane z powidłami śliwkowymi Obiad Zupa: Jarzynowa /1,7,9/ Drugie danie: Makaron tagiatelle carbonara z rukolą /1,3,7/ Woda niegazowana
PIĄTEK 21.02
Śniadanie: Chleb żytni, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, konfitura z czarnej porzeczki, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor /1,3,7/ Napar malina z koprem włoskim Drugie śniadanie: Budyń śmietankowy z musem owocowym /1,7/
Obiad Zupa: Kapuśniak /1,9/ Drugie danie: Pierogi z owocami i jogurtem /1,3,7/ Woda niegazowana z cytryną
PONIEDZIAŁEK 24.02
Śniadanie: Chleb żytni, masło, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek zielony, pomidor, szczypiorek /1,6,7/ Napar mięta z melisą
Drugie Śniadanie: Jogurt naturalny z bananem i musli /1,7,8/
Obiad Zupa: Pomidorowa z makaronem /1,7,9/ Drugie danie: Naleśniki z serkiem waniliowym /1,3,7/ Herbata z cytryną
WTOREK 25.02
Śniadanie: Chleb żytni, masło, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek zielony, szczypiorek , pomidor /1,6,7/ Napar rumianek z maliną
Drugie Śniadanie: Kaszka manna na mleku z musem z malin /1,7/
Obiad Zupa: Ogórkowa /1,7,9/ Drugie danie: Strogonow, kluski śląskie, ogórek kiszony i papryka /1,7/ Lemoniada
ŚRODA 26.02
Śniadanie: Chleb żytni, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, hummus z pomidorami ogórek zielony , pomidor /1,3,7/ Herbata owocowa
Drugie Śniadanie: Rogal z masłem i miodem, jabłko /1,7/
Obiad Zupa: Chłopska /1,3,7,9/ Drugie danie: Chińszczyzna z ryżem /1,7/ Herbata
CZWARTEK 27.02
Śniadanie: Chleb żytni, masło, pasta mięsna, konfitura z czarnej porzeczki, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor /1,3,7/ Napar malina z koprem włoskim
Drugie Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku /7/ Zupa: Jarzynowa z fasolką szparagową /1,7,9/ Drugie danie: Pyzy, pieczeń ze schabu z buraczkami /1,3,7/ Kompot ze śliwek
PIĄTEK 28.02
Śniadanie: Bułka grahamka, masło, powidła śliwkowe, ser żółty, ogórek zielony, sałata, pomidor, /1,7/ Kakao na mleku /7/ Drugie Śniadanie: Ciasteczka Sante i banan Zupa: Barszcz z łazankami /1,7,9/ Drugie danie: Makaron w sosie pomidorowo-bazyliowym z mozzarellą /1,7/
Herbata z cytryną
** Firma LOSIR zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie
ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1 – ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, 2 – SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE 3 – JAJA I PRODUKTY POCHODNE, 4 – RYBY I PRODUKTY POCHODNE, 5 – ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE) 6 – SOJA I PRODUKTY POCHODNE, 7 – MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, 8 – ORZECHY, 9 – SELER I PRODUKTY POCHODNE, 10 – GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE, 11 – NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE 12 – DWUTLENEK SIARKI, 13 – ŁUBIN, 14 – MIĘCZAKI


 

JADŁOSPIS - LUTY
PONIEDZIAŁEK 03.02 Śniadanie: Bułka bezglutenowa, masło, powidła śliwkowe, ser żółty, ogórek zielony, sałata, pomidor, /7/ Herbata
Drugie Śniadanie: marchewka, jabłko, pałeczki kukurydziane
Obiad Zupa: Gulaszowa /7,9/ Drugie danie: Pierogi leniwe bezglutenowe, surówka z marchewki /3,7/ Herbata rooibos
WTOREK 04.02 Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, jajko gotowane, żółty ser, szczypiorek, pomidor, ogórek zielony, czerwona papryka /1,3/ Napar malina z rumiankiem
Drugie Śniadanie: Banan, ciasteczka bezglutenowe /1/
Obiad Zupa: Rosół /1,9/ Drugie danie: Ryż z sosem potrawkowym, marchewka z groszkiem /3,7/ Woda niegazowana z cytryną
ŚRODA 05.02
Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, kiełbaski parzone, hummus z pomidorami ogórek zielony , pomidor /3,7/ Herbata owocowa
Drugie Śniadanie: Wafle kukurydziane, gruszka /7/
Obiad Zupa: Jarzynowa /7,9/ Drugie danie: Makaron świderki bezglutenowy z sosem bolognese i mięsem mielonym, ogórki kiszone /7/ Herbata z cytryną
CZWARTEK 06.02
Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek zielony, szczypiorek , pomidor /1,6,7/ Napar rumianek z maliną
Drugie Śniadanie: Jabłko, marchew, wafle kukurydziane
Obiad Zupa: Pomidorowa /7,9/ Drugie danie: Kotlet schabowy z ziemniakami, buraczki /3/ Herbata rooibos
PIĄREK 07.02
Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, pasta rybna z koperkiem, dżem, ogórek zielony, pomidor, sałata /4,7/ Napar mięta z melisą
Drugie Śniadanie: Ciasteczka bezglutenowe, gruszka /7/
Obiad Zupa: Owocowa /7/ Drugie danie: Pulpeciki rybne z ryżem w sosie koperkowym, marchewka mini /3,4,7/ Kompot z jabłek i śliwek
PONIEDZIAŁEK 10.02
Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, szynka drobiowa, ser żółty , ogórek zielony, sałata, pomidor /6,7/ Napar melisa z owocami leśnymi
Drugie Śniadanie: Chrupki kukurydziane i banan
Obiad Zupa: Grochowa /7,9/ Drugie danie: Placki ziemniaczane z jogurtem /3,7/ Herbata z cytryną
WTOREK 11.02
Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, kiełbaska parzona , pasta warzywna, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek /6,7/ Napar z lipy i rumianku
Drugie Śniadanie: Sałatka owocowa
Obiad Zupa: Krupnik z kaszą jaglaną /7,9/
Drugie danie: Gołąbki bez zawijania z kapustą, w sosie pomidorowym, ziemniaki puree /3,7/ Herbata z cytryną
ŚRODA 12.02
Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, pasztet drobiowy, miód, sałata, ogórek zielony , ogórek kiszony, pomidor /7/ Napar malina z melisą
Drugie Śniadanie: Płatki owsiane bezglutenowe z siemieniem lnianym gotowane na mleku mus śliwkowy /7/
Obiad Zupa: Ogórkowa /7,9/ Drugie danie: Kurczak z ciecierzycą w sosie słodko kwaśnym z ryżem Herbata rooibos
CZWARTEK 13.02 Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, kiełbaska parzona , pasta warzywna, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek /6,7/ Napar z lipy i rumianku
Drugie Śniadanie: Banan, marchewka, chrupki kukurydziane
Obiad Zupa: Pomidorowa /7,9/ Drugie danie: Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka meksykańska /3,7/ Kompot ze śliwek
PIĄTEK 14.02 Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, jajko gotowane, żółty ser, szczypiorek, pomidor, ogórek zielony, czerwona papryka /3,7/ Napar malina z rumiankiem
Drugie Śniadanie: Koktajl truskawkowy, ciasteczka bezglutenowe /7/ Zupa: Ogórkowa /7,9/ Drugie danie: Gzik z ziemniakami na masełku /7/ Woda niegazowana z cytryną
PONIEDZIAŁEK 17.02
Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, pasztet drobiowy, ser żółty, sałata, ogórek zielony , ogórek kiszony, pomidor /1,7/ Napar malina z melisą
Drugie Śniadanie: Budyń śmietankowy z musem owocowym /7/
Obiad Zupa: Ziemniaczana /7,9/ Drugie danie: Pierogi leniwe bezglutenowe, surówka z marchwi, jabłka, rodzynek /3,7/ Herbata z cytryną
WTOREK 18.02
Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, szynka drobiowa, ser żółty , ogórek zielony, sałata, pomidor /6,7/ Napar melisa z owocami leśnymi Drugie śniadanie: Płatki jaglane na mleku z sosem wiśniowym /7/
Obiad Zupa: Ogórkowa /7,9/ Drugie danie: Gulasz drobiowy, kasza gryczana, buraczki /7,9/ Kompot z jabłek
ŚRODA 19.02
Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, pasztet drobiowy, szynka drobiowa , ogórek zielony, pomidor, sałata /4,7/ Napar mięta z melisą
Drugie Śniadanie: Chrupki kukurydziane, jabłko, marchew Zupa: Meksykańska /7,9/ Drugie danie: Filet z kurczaka w jarzynach z masłem, kaszą kuskus /7,9/ Kompot z jabłek
CZWARTEK 20.02
Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, szynka drobiowa, ser żółty, sałata, pomidor, natka pietruszki, ogórek zielony /6,7/ Napar z rumianku i malin Drugie śniadanie: Jabłko, gruszka, marchew, wafle kukurydziane z powidłami śliwkowymi Obiad Zupa: Jarzynowa /7,9/ Drugie danie: Makaron tagiatelle bezglutenowy carbonara z rukolą /3,7/ Woda niegazowana
PIĄTEK 21.02
Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, konfitura z czarnej porzeczki, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor /3,7/ Napar malina z koprem włoskim Drugie śniadanie: Budyń śmietankowy z musem owocowym /7/
Obiad Zupa: Kapuśniak /9/ Drugie danie: Pierogi bezglutenowe z owocami i jogurtem /3,7/ Woda niegazowana z cytryną
PONIEDZIAŁEK 24.02
Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek zielony, pomidor, szczypiorek /1,6,7/ Napar mięta z melisą
Drugie Śniadanie: Jogurt naturalny z bananem i musli bezglutenowym/7,8/
Obiad Zupa: Pomidorowa z makaronem bezglutenowym/7,9/ Drugie danie: Naleśniki bezglutenowe z serkiem waniliowym /3,7/ Herbata z cytryną
WTOREK 25.02
Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek zielony, szczypiorek , pomidor /6,7/ Napar rumianek z maliną
Drugie Śniadanie: Kaszka jaglana na mleku z musem z malin /7/
Obiad Zupa: Ogórkowa /7,9/ Drugie danie: Strogonow, kluski śląskie bezglutenowe, ogórek kiszony i papryka /7/ Lemoniada
ŚRODA 26.02
Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, hummus z pomidorami ogórek zielony , pomidor /3,7/ Herbata owocowa
Drugie Śniadanie: chleb bezglutenowy masłem i miodem, jabłko /7/
Obiad Zupa: Chłopska /3,7,9/
Drugie danie: Chińszczyzna z ryżem /7/ Herbata
CZWARTEK 27.02
Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, pasta mięsna, konfitura z czarnej porzeczki, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor /3,7/ Napar malina z koprem włoskim
Drugie Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku /7/ Zupa: Jarzynowa z fasolką szparagową /7,9/ Drugie danie: Ziemniaki, pieczeń ze schabu z buraczkami /3,7/ Kompot ze śliwek
PIĄTEK 28.02
Śniadanie: Bułka bezglutenowa, masło, powidła śliwkowe, ser żółty, ogórek zielony, sałata, pomidor, /1,7/ Kakao na mleku /7/ Drugie Śniadanie: Ciasteczka bezglutenowe i banan Zupa: Barszcz z makaronem bezglutenowym /7,9/ Drugie danie: Makaron w sosie pomidorowo-bazyliowym z mozzarellą /7/
Herbata z cytryną
** Firma LOSIR zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie
ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1 – ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, 2 – SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE 3 – JAJA I PRODUKTY POCHODNE, 4 – RYBY I PRODUKTY POCHODNE, 5 – ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE) 6 – SOJA I PRODUKTY POCHODNE, 7 – MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, 8 – ORZECHY, 9 – SELER I PRODUKTY POCHODNE, 10 – GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE, 11 – NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE 12 – DWUTLENEK SIARKI, 13 – ŁUBIN, 14 – MIĘCZAKI


JADŁOSPIS – LUTY menu bezmleczne
PONIEDZIAŁEK 03.02 Śniadanie: Bułka grahamka, masło klarowane, powidła śliwkowe, szynka, ogórek zielony, sałata, pomidor, /1/ Herbata
Drugie Śniadanie: marchewka, jabłko, pałeczki kukurydziane
Obiad Zupa: Gulaszowa /1,9/ Drugie danie: Pierogi z owocami, surówka z marchewki /1,3/ Herbata rooibos
WTOREK 04.02 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, jajko gotowane, szynka, szczypiorek, pomidor, ogórek zielony, czerwona papryka /1,3/ Napar malina z rumiankiem
Drugie Śniadanie: Banan, ciasteczka sante /1/
Obiad Zupa: Rosół /1,9/ Drugie danie: Ryż z sosem potrawkowym, marchewka z groszkiem /1,3/ Woda niegazowana z cytryną
ŚRODA 05.02
Śniadanie: Chleb żytni, masło klarowane, kiełbaski parzone, hummus z pomidorami ogórek zielony , pomidor /1,3/ Herbata owocowa
Drugie Śniadanie: Kajzerka, gruszka /1/
Obiad Zupa: Jarzynowa /1,9/ Drugie danie: Makaron świderki z sosem bolognese i mięsem mielonym, ogórki kiszone /1/ Herbata z cytryną
CZWARTEK 06.02
Śniadanie: Chleb żytni, masło klarowane, dżem, szynka drobiowa, ogórek zielony, szczypiorek , pomidor /1,6/ Napar rumianek z maliną
Drugie Śniadanie: Jabłko, marchew, wafle kukurydziane
Obiad Zupa: Pomidorowa /1,9/ Drugie danie: Kotlet schabowy z ziemniakami, buraczki /1,3/ Herbata rooibos
PIĄREK 07.02
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, pasta rybna z koperkiem, dżem, ogórek zielony, pomidor, sałata /1,4/ Napar mięta z melisą
Drugie Śniadanie: Ciasteczka zbożowe, gruszka /1/
Obiad Zupa: Owocowa /1/ Drugie danie: Pulpeciki rybne z ryżem w sosie koperkowym, marchewka mini /1,3,4/ Kompot z jabłek i śliwek
PONIEDZIAŁEK 10.02
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, szynka drobiowa, dżem , ogórek zielony, sałata, pomidor /1,6,7/ Napar melisa z owocami leśnymi
Drugie Śniadanie: Chrupki kukurydziane i banan
Obiad Zupa: Grochowa /1,9/ Drugie danie: Placki ziemniaczane z jogurtem /1,3/ Herbata z cytryną
WTOREK 11.02
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło, kiełbaska parzona , pasta warzywna, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek /1,6/ Napar z lipy i rumianku
Drugie Śniadanie: Sałatka owocowa
Obiad Zupa: Krupnik z kaszą pęczak /1,9/ Drugie danie: Gołąbki bez zawijania z kapustą, w sosie pomidorowym, ziemniaki puree /1,3/ Herbata z cytryną
ŚRODA 12.02
Śniadanie: Chleb żytni, masło klarowane, pasztet drobiowy, miód, sałata, ogórek zielony , ogórek kiszony, pomidor /1/ Napar malina z melisą
Drugie Śniadanie: Płatki owsiane z siemieniem lnianym gotowane na mleku ryżowym mus śliwkowy /1/
Obiad Zupa: Ogórkowa /1,9/ Drugie danie: Kurczak z ciecierzycą w sosie słodko kwaśnym z ryżem Herbata rooibos
CZWARTEK 13.02 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, kiełbaska parzona , pasta warzywna, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek /1,6/ Napar z lipy i rumianku
Drugie Śniadanie: Banan, marchewka, chrupki kukurydziane
Obiad Zupa: Pomidorowa /1,9/ Drugie danie: Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka meksykańska /1,3/ Kompot ze śliwek
PIĄTEK 14.02 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, jajko gotowane, dżem, szczypiorek, pomidor, ogórek zielony, czerwona papryka /1,3/ Napar malina z rumiankiem
Drugie Śniadanie: Koktajl truskawkowy, ciasteczka bebe /1/ Zupa: Ogórkowa /1,9/ Drugie danie: Gzik z ziemniakami na masełku klarowanym Woda niegazowana z cytryną
PONIEDZIAŁEK 17.02
Śniadanie: Chleb żytni, masło klarowane, pasztet drobiowy, szynka, sałata, ogórek zielony , ogórek kiszony, pomidor /1/ Napar malina z melisą
Drugie Śniadanie: Budyń śmietankowy z musem owocowym /1/
Obiad Zupa: Ziemniaczana /1,9/ Drugie danie: Pierogi owocowe, surówka z marchwi, jabłka, rodzynek /1,3 / Herbata z cytryną
WTOREK 18.02
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, szynka drobiowa, dżem, ogórek zielony, sałata, pomidor /1,6/ Napar melisa z owocami leśnymi Drugie śniadanie: Płatki jaglane na mleku ryżowym z sosem wiśniowym
Obiad Zupa: Ogórkowa /1,9/ Drugie danie: Gulasz drobiowy, kasza bulgur, buraczki/1,9/ Kompot z jabłek
ŚRODA 19.02
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, pasztet drobiowy, szynka drobiowa , ogórek zielony, pomidor, sałata /1,4,7/ Napar mięta z melisą
Drugie Śniadanie: Chrupki kukurydziane, jabłko, marchew Zupa: Meksykańska /1,9/ Drugie danie: Filet z kurczaka w jarzynach z masłem klarowanym, kaszą kuskus /1,9/ Kompot z jabłek
CZWARTEK 20.02
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, szynka drobiowa, sałata, pomidor, natka pietruszki, ogórek zielony /1,6/ Napar z rumianku i malin Drugie śniadanie: Jabłko, gruszka, marchew, wafle kukurydziane z powidłami śliwkowymi Obiad Zupa: Jarzynowa /1,9/ Drugie danie: Makaron tagiatelle carbonara z rukolą /1,3/ Woda niegazowana
PIĄTEK 21.02
Śniadanie: Chleb żytni, masło klarowane, jajecznica ze szczypiorkiem, konfitura z czarnej porzeczki, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor /1,3,7/ Napar malina z koprem włoskim Drugie śniadanie: Budyń śmietankowy z musem owocowym /1,7/
Obiad Zupa: Kapuśniak /1,9/ Drugie danie: Pierogi z owocami /1,3/ Woda niegazowana z cytryną
PONIEDZIAŁEK 24.02
Śniadanie: Chleb żytni, masło, szynka drobiowa, dżem, ogórek zielony, pomidor, szczypiorek /1,6/ Napar mięta z melisą
Drugie Śniadanie: Koktajl owocowy
Obiad Zupa: Pomidorowa z makaronem /1,9/ Drugie danie: Naleśniki z jabłkami /1,3/ Herbata z cytryną
WTOREK 25.02
Śniadanie: Chleb żytni, masło klarowane, szynka drobiowa, ogórek zielony, szczypiorek , pomidor /1,6,7/ Napar rumianek z maliną
Drugie Śniadanie: Kaszka manna na mleku ryżowym z musem z malin /1/
Obiad Zupa: Ogórkowa /1,9/ Drugie danie: Strogonow, kluski śląskie, ogórek kiszony i papryka /1/ Lemoniada
ŚRODA 26.02
Śniadanie: Chleb żytni, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, hummus z pomidorami ogórek zielony , pomidor /1,3/ Herbata owocowa
Drugie Śniadanie: Rogal z masłem klarowanym i miodem, jabłko /1/
Obiad Zupa: Chłopska /1,3,9/ Drugie danie: Chińszczyzna z ryżem /1/ Herbata
CZWARTEK 27.02
Śniadanie: Chleb żytni, masło klarowane, pasta mięsna, konfitura z czarnej porzeczki, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor /1,3,7/ Napar malina z koprem włoskim
Drugie Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku ryżowym Zupa: Jarzynowa z fasolką szparagową /1,9/ Drugie danie: Pyzy, pieczeń ze schabu z buraczkami /1,3/ Kompot ze śliwek
PIĄTEK 28.02
Śniadanie: Bułka grahamka, masło klarowane, powidła śliwkowe, szynka, ogórek zielony, sałata, pomidor /1/ Kakao na mleku ryżowym Drugie Śniadanie: Ciasteczka Sante i banan Zupa: Barszcz z łazankami /1,9/ Drugie danie: Makaron w sosie pomidorowo-bazyliowym /1/
Herbata z cytryną
** Firma LOSIR zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie
ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1 – ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, 2 – SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE 3 – JAJA I PRODUKTY POCHODNE, 4 – RYBY I PRODUKTY POCHODNE, 5 – ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE) 6 – SOJA I PRODUKTY POCHODNE, 7 – MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, 8 – ORZECHY, 9 – SELER I PRODUKTY POCHODNE, 10 – GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE, 11 – NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE 12 – DWUTLENEK SIARKI, 13 – ŁUBIN, 14 – MIĘCZAKI

 

Nawigacja
  • Strona główna
  • Nasze Przedszkole
  • Kadra
  • Podziękowania
  • Planowane dni dyżuru
  • Płatności
  • Plan sal
  • Roczny plan pracy
  • Rekrutacja
  • Jadłospis
  • Dlaczego warto...?
  • Konta Bankowe
  • Rada Rodziców
  • Promocja Zdrowia
  • Programy
  • Dokumenty
  • RODO
  • BIP
  • Polityka Plików Cookies
  • Kontakt
Grupy
Zajęcia dodatkowe
  • Angielski
  • Taniec współczesny
  • Akademia Reksia
  • Spotkania z Terapeutą
  • Religia
  • Basen
  • Opieka logopedyczna
© 2020 Pogodne Przedszkole w Luboniu. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. Wykonanie: Compute Web Studio