Pogodne Przedszkole w Luboniu

Jadłospis

JADŁOSPIS LISTOPAD
PONIEDZIAŁEK 04.11 Śniadanie: Chleb żytni, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, hummus z pomidorami ogórek zielony , pomidor /1,3,7/ Herbata owocowa
Drugie Śniadanie: Jogurt naturalny z musli i gruszką /1,7/
Obiad Zupa: Jarzynowa /1,7,9/ Drugie danie: Makaron z jajkiem gotowanym w sosie pomidorowym, brokuły /1,3,7/ Herbata rooibos
WTOREK 5.11
Śniadanie: Chleb pszenno- żytni, masło, szynka drobiowa , ser biały krojony, szczypiorek, ogórek zielony, pomidor /1,6,7/ Napar melisa z miętą
Drugie Śniadanie: Sałatka owocowa Obiad Zupa: Ogórkowa /1,7,9/ Drugie danie: Chińszczyzna z ryżem /7/ Kompot wieloowocowy
ŚRODA 06.11 Śniadanie: Chleb żytni, masło, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek zielony, szczypiorek , pomidor /1,6,7/ Napar rumianek z maliną
Drugie Śniadanie: Kaszka manna na mleku z musem z malin /1,7/
Obiad Zupa: Fasolowa /1,7,9/ Drugie danie: Strogonow z ogórkiem i papryką, pyzy /1,7/ Kompot z jabłek
CZWARTEK 07.11 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło, ser żółty, pasta hummus ,ogórek kiszony, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek /1,7/ Herbata rooibos
Drugie śniadanie: Banan, marchewka, wafle ryżowe
Obiad Zupa: Dyniowo-pomidorowa z kaszą jaglaną /1,7,9/ Drugie danie: Kotlet z kurczaka, surówka z buraczków, kasza gryczana /1,3/ Woda niegazowana z cytryną
PIĄTEK 08.11 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło, pasta rybna z koperkiem , ogórek zielony, pomidor, sałata /1,4,7/ Napar mięta z melisą
Drugie Śniadanie: Chrupki kukurydziane, jabłko, marchew, śliwka
Obiad Zupa: Pomidorowa /1,7,9/ Drugie danie: Naleśniki z twarożkiem waniliowym i sosem wiśniowym /1,3,7/ Herbata z cytryną
WTOREK 12.11 Śniadanie: Chleb żytni, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, konfitura z wiśni, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor /1,3,7/ Napar malina z koprem włoskim
Drugie Śniadanie: Jogurt naturalny z bananem i jabłkiem, wafle ryżowe /7/
Obiad Zupa: Brokułowa /1,7,9/ Drugie danie: Gołąbki bez zawijania z kapustą w sosie pomidorowym, makaron świderki, surówka z kapusty /1,3,7/ Kompot z jabłek i śliwek
ŚRODA 13.11 Śniadanie: Chleb żytni, masło, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek zielony, szczypiorek , pomidor /1,6,7/ Napar rumianek z maliną
Drugie Śniadanie: Bułka maślana z masłem i konfiturą wiśniową, śliwka /1,7/
Obiad Zupa: Rosół z makaronem /1,3,9/ Drugie danie: Potrawka z ryżem, surówka z marchewki /1,7,9/ Lemoniada
CZWARTEK 14.11 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło, kiełbaska parzona , pasta warzywna, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek /1,6,7/ Napar z lipy i rumianku
Drugie Śniadanie: Budyń śmietankowy z musem owocowym /1,7/
Obiad Zupa: Pomidorowa /1,7,9/ Drugie danie: Kotlet schabowy, kasza gryczana, mizeria /1,3,7/ Kompot ze śliwek
PIĄTEK 15.11 Śniadanie: Chleb żytni , masło, pasta twarogowo warzywna ze śmietaną, schab pieczony, ogórek zielony, pomidor, sałata /1,6,7/ Kakao na mleku /7/
Drugie Śniadanie: Jogurt naturalny z bananem i musli /1,7,8/
Obiad Zupa: Owocowa /1/ Drugie danie: Pulpety rybne, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty /1,3,7,9/ Herbata
PONIEDZIAŁEK 18.11 Śniadanie: Bułka grahamka, masło, powidła śliwkowe, ser żółty, ogórek zielony, sałata, pomidor, /1,7/ Herbata Drugie Śniadanie: Chrupki kukurydziane i banan
Obiad Zupa: Kapuśniak /1,9/ Drugie danie: Pierogi leniwe, surówka z marchwi, jabłka, rodzynek, sos jogurtowo-wiśniowy /1,3,7/ Herbata rooibos
WTOREK 19.11 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni , masło , twaróg z olejem lnianym i koperkiem, jajko gotowane, pomidor, ogórek zielony, szczypiorek /1,3,7/ Herbata roiboos z cytryną
Drugie Śniadanie: Płatki owsiane z siemieniem lnianym gotowane na mleku mus śliwkowy /1,7/ Obiad Zupa: Z czerwonej soczewicy Drugie danie: Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym /1/ Kompot z jabłek, gruszek i śliwek
ŚRODA 20.11 Śniadanie: Chleb żytni, masło, pasztet drobiowy, ser żółty, sałata, ogórek zielony , ogórek kiszony, pomidor /1,7/ Napar malina z melisą Drugie Śniadanie: Koktajl zielony (jabłko, banan, szpinak, sok z cytryny, woda i mleko), wafle ryżowe /7/
Obiad Zupa: Grochowa /1,7,9/ Drugie danie: Pulpety drobiowe duszone w sosie warzywnym z ziemniakami /1,3,7,9/ Herbata z cytryną
CZWARTEK 21.11 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło, szynka drobiowa , ser biały krojony, szczypiorek, ogórek zielony, pomidor /1,6,7/ Napar melisa z miętą
Drugie śniadanie: Owsianka na mleku z bananem i kokosem /1,7/
Obiad Zupa: Krem z białych warzyw /1,3,7/ Drugie danie: Speghetti w sosie bolońskim z groszkiem /1,7/ Kompot wieloowocowy
PIĄTEK 22.11 Śniadanie: Chleb żytni, masło , pasta rybna z makreli z koperkiem i natką pietruszki, sałata, ogórek zielony, pomidor, szczypiorek /1,4,7/ Herbata owoce leśne Drugie śniadanie: Gruszka, jabłko, marchewka, wafle z powidłami śliwkowymi
Obiad Zupa: Jarzynowa /1,7,9/ Drugie danie: Jajko, ziemniaki w sosie koperkowym, zielona fasolka /1,3,7,9/ Herbata
PONIEDZIAŁEK 25.11 Śniadanie: Bułka grahamka, masło, szynka drobiowa, pasta daktylowo - czekoladowa, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor /1,6,7/ Herbata Drugie śniadanie: Jogurt z truskawkami i musli /1,7/
Obiad Zupa: Brokułowa /1,7,9/ Drugie danie: Gzik ze szczypiorkiem i ziemniakami /7/ Herbata z cytryną
WTOREK 26.11 Śniadanie: Chleb pszenno żytni, masło, szynka drobiowa, ser żółty , ogórek zielony, sałata, pomidor /1,6,7/ Napar melisa z owocami leśnymi Drugie śniadanie: Jabłko, gruszka, marchew, wafle kukurydziane z powidłami śliwkowymi
Obiad Zupa: Ogórkowa /1,7,9/ Drugie danie: Gulasz drobiowy, kasza bulgur, buraczki/1,7,9/ Kompot z jabłek
ŚRODA 27.11 Śniadanie: Chleb pszenno żytni, masło, szynka drobiowa, ser żółty, sałata, pomidor, natka pietruszki, ogórek zielony /1,6,7/ Napar z rumianku i malin Drugie śniadanie: Płatki jaglane na mleku z sosem wiśniowym /7/ Obiad Zupa: Jarzynowa /1,7,9/ Drugie danie: Spaghetti z sosem bolognese z groszkiem /1,3,7/ Woda niegazowana
CZWARTEK 28.11 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło, szynka drobiowa , ser biały krojony, szczypiorek, ogórek zielony, pomidor /1,6,7/ Napar melisa z miętą Drugie śniadanie: Jabłko, gruszka, chrupki kukurydziane
Obiad Zupa: Pomidorowa z makaronem /1,7,9/ Drugie danie: Klopsiki gotowane w sosie koperkowym, ziemniaki, fasolka /1,7,9/ Kompot wieloowocowy
PIĄTEK 29.11 Śniadanie: Chleb żytni, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, konfitura z czarnej porzeczki, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor /1,3,7/ Napar malina z koprem włoskim Drugie śniadanie: Budyń śmietankowy z musem owocowym /1,7/
Obiad Zupa: Kapuśniak /1,9/ Drugie danie: Pierogi z owocami i jogurtem /1,3,7/ Woda niegazowana z cytryną
** Firma LOSIR zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie
ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1 – ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, 2 – SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE 3 – JAJA I PRODUKTY POCHODNE, 4 – RYBY I PRODUKTY POCHODNE, 5 – ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE) 6 – SOJA I PRODUKTY POCHODNE, 7 – MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, 8 – ORZECHY, 9 – SELER I PRODUKTY POCHODNE, 10 – GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE, 11 – NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE 12 – DWUTLENEK SIARKI, 13 – ŁUBIN, 14 – MIĘCZAKI


JADŁOSPIS LISTOPAD
bezglutenowy
PONIEDZIAŁEK 04.11
Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, hummus z pomidorami ogórek
zielony , pomidor /3,7/
Herbata owocowa
Drugie Śniadanie: Jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi i gruszką /7/
Obiad
Zupa: Jarzynowa /7,9/
Drugie danie: Makaron bezglutenowy z jajkiem gotowanym w sosie pomidorowym, brokuły /3,7/
Herbata rooibos
WTOREK 5.11
Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, szynka drobiowa , ser biały krojony, szczypiorek, ogórek
zielony, pomidor /6,7/
Napar melisa z miętą
Drugie Śniadanie: Sałatka owocowa
Obiad
Zupa: Ogórkowa /7,9/
Drugie danie: Chińszczyzna z ryżem /7/
Kompot wieloowocowy
ŚRODA 06.11
Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek zielony, szczypiorek ,
pomidor /6,7/
Napar rumianek z maliną
Drugie Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku z musem z malin /7/
Obiad
Zupa: Fasolowa /7,9/
Drugie danie: Strogonow z ogórkiem i papryką, ziemniaki /7/
Kompot z jabłek
CZWARTEK 07.11
Śniadanie: Chleb bezglutenowy ,masło, ser żółty, pasta hummus ,ogórek kiszony, rzodkiewka,
pomidor, szczypiorek /7/
Herbata rooibos
Drugie śniadanie: Banan, marchewka, wafle ryżowe
Obiad Zupa: Dyniowo-pomidorowa z kaszą jaglaną /7,9/ Drugie danie: Kotlet z kurczaka, surówka z buraczków, kasza gryczana /3/ Woda niegazowana z cytryną
PIĄTEK 08.11 Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, pasta rybna z koperkiem , ogórek zielony, pomidor, sałata /4,7/ Napar mięta z melisą
Drugie Śniadanie: Chrupki kukurydziane, jabłko, marchew, śliwka
Obiad Zupa: Pomidorowa /7,9/ Drugie danie: Naleśniki bezglutenowe z twarożkiem waniliowym i sosem wiśniowym /3,7/ Herbata z cytryną
WTOREK 12.11 Śniadanie: Chleb bezglutenowy ,masło, jajecznica ze szczypiorkiem, konfitura z wiśni, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor /3,7/ Napar malina z koprem włoskim
Drugie Śniadanie: Jogurt naturalny z bananem i jabłkiem, wafle ryżowe /7/
Obiad Zupa: Brokułowa /7,9/ Drugie danie: Gołąbki bez zawijania z kapustą w sosie pomidorowym, makaron bezglutenowy, surówka z kapusty /3,7/ Kompot z jabłek i śliwek
ŚRODA 13.11 Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek zielony, szczypiorek , pomidor /1,6,7/ Napar rumianek z maliną
Drugie Śniadanie: Wafle kukurydziane z masłem i konfiturą wiśniową, śliwka /7/
Obiad Zupa: Rosół z makaronem bezglutenowym /3,9/ Drugie danie: Potrawka z ryżem, surówka z marchewki /7,9/ Lemoniada
CZWARTEK 14.11 Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, kiełbaska parzona , pasta warzywna, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek /1,6,7/ Napar z lipy i rumianku
Drugie Śniadanie: Budyń bezglutenowy śmietankowy z musem owocowym /7/
Obiad Zupa: Pomidorowa /7,9/ Drugie danie: Kotlet schabowy, kasza gryczana, mizeria /3,7/ Kompot ze śliwek
PIĄTEK 15.11 Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, pasta twarogowo warzywna ze śmietaną, schab pieczony, ogórek zielony, pomidor, sałata /6,7/ Kakao na mleku /7/
Drugie Śniadanie: Jogurt naturalny z bananem i płatkami kukurydzianymi/7,8/
Obiad Zupa: Owocowa Drugie danie: Pulpety rybne, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty /3,7,9/ Herbata
PONIEDZIAŁEK 18.11 Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, powidła śliwkowe, ser żółty, ogórek zielony, sałata, pomidor, /7/ Herbata Drugie Śniadanie: Chrupki kukurydziane i banan
Obiad Zupa: Kapuśniak /9/ Drugie danie: Pierogi leniwe bezglutenowe, surówka z marchwi, jabłka, rodzynek, sos jogurtowo-wiśniowy /3,7/ Herbata rooibos
WTOREK 19.11 Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło , twaróg z olejem lnianym i koperkiem, jajko gotowane, pomidor, ogórek zielony, szczypiorek /3,7/ Herbata roiboos z cytryną
Drugie Śniadanie: Płatki jaglane z siemieniem lnianym gotowane na mleku mus śliwkowy /7/ Obiad Zupa: Z czerwonej soczewicy Drugie danie: Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym Kompot z jabłek, gruszek i śliwek
ŚRODA 20.11 Śniadanie: Chleb bezglutenowy , masło, pasztet drobiowy, ser żółty, sałata, ogórek zielony , ogórek kiszony, pomidor /7/ Napar malina z melisą Drugie Śniadanie: Koktajl zielony (jabłko, banan, szpinak, sok z cytryny, woda i mleko), wafle ryżowe /7/
Obiad Zupa: Grochowa /7,9/ Drugie danie: Pulpety drobiowe duszone w sosie warzywnym z ziemniakami /3,7,9/ Herbata z cytryną
CZWARTEK 21.11 Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, szynka drobiowa , ser biały krojony, szczypiorek, ogórek zielony, pomidor /6,7/ Napar melisa z miętą
Drugie śniadanie: Jaglanka na mleku z bananem i kokosem /7/
Obiad Zupa: Krem z białych warzyw /3,7/ Drugie danie: Spaghetti w sosie bolońskim z groszkiem /7/ Kompot wieloowocowy
PIĄTEK 22.11 Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło , pasta rybna z makreli z koperkiem i natką pietruszki, sałata, ogórek zielony, pomidor, szczypiorek /4,7/ Herbata owoce leśne Drugie śniadanie: Gruszka, jabłko, marchewka, wafle z powidłami śliwkowymi
Obiad Zupa: Jarzynowa /7,9/ Drugie danie: Jajko, ziemniaki w sosie koperkowym, zielona fasolka /3,7,9/ Herbata
PONIEDZIAŁEK 25.11 Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, szynka drobiowa, pasta daktylowo - czekoladowa, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor /1,6,7/ Herbata Drugie śniadanie: Jogurt z truskawkami i płatki kukurydziane /7/
Obiad Zupa: Brokułowa /7,9/ Drugie danie: Gzik ze szczypiorkiem i ziemniakami /7/ Herbata z cytryną
WTOREK 26.11 Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, szynka drobiowa, ser żółty , ogórek zielony, sałata, pomidor /6,7/ Napar melisa z owocami leśnymi Drugie śniadanie: Jabłko, gruszka, marchew, wafle kukurydziane z powidłami śliwkowymi
Obiad Zupa: Ogórkowa /7,9/ Drugie danie: Gulasz drobiowy, kasza jaglana, buraczki/7,9/ Kompot z jabłek
ŚRODA 27.11 Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, szynka drobiowa, ser żółty, sałata, pomidor, natka pietruszki, ogórek zielony /6,7/ Napar z rumianku i malin Drugie śniadanie: Płatki jaglane na mleku z sosem wiśniowym /7/ Obiad Zupa: Jarzynowa /7,9/ Drugie danie: Spaghetti bezglutenowe z sosem bolognese z groszkiem /3,7/ Woda niegazowana
CZWARTEK 28.11 Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, szynka drobiowa , ser biały krojony, szczypiorek, ogórek zielony, pomidor /6,7/ Napar melisa z miętą Drugie śniadanie: Jabłko, gruszka, chrupki kukurydziane
Obiad Zupa: Pomidorowa z makaronem bezglutenowym /7,9/ Drugie danie: Klopsiki gotowane w sosie koperkowym, ziemniaki, fasolka /7,9/ Kompot wieloowocowy
PIĄTEK 29.11 Śniadanie: Chleb bezglutenowy, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, konfitura z czarnej porzeczki, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor /3,7/ Napar malina z koprem włoskim Drugie śniadanie: Budyń bezglutenowy śmietankowy z musem owocowym /7/
Obiad Zupa: Kapuśniak /1/ Drugie danie: Pierogi bezglutenowe z owocami i jogurtem /3,7/ Woda niegazowana z cytryną
** Firma LOSIR zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie
ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1 – ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, 2 – SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE 3 – JAJA I PRODUKTY POCHODNE, 4 – RYBY I PRODUKTY POCHODNE, 5 – ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE) 6 – SOJA I PRODUKTY POCHODNE, 7 – MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, 8 – ORZECHY, 9 – SELER I PRODUKTY POCHODNE, 10 – GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE, 11 – NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE 12 – DWUTLENEK SIARKI, 13 – ŁUBIN, 14 – MIĘCZAKI


JADŁOSPIS LISTOPAD - bezmleczny
PONIEDZIAŁEK 04.11 Śniadanie: Chleb żytni, masło klarowane, jajecznica ze szczypiorkiem, hummus z pomidorami ogórek zielony , pomidor /1,3/ Herbata owocowa
Drugie Śniadanie: Mus z mleka ryżowego i banana z musli i gruszką /1/
Obiad Zupa: Jarzynowa /1,9/ Drugie danie: Makaron z jajkiem gotowanym w sosie pomidorowym, brokuły /1,3/ Herbata rooibos
WTOREK 5.11
Śniadanie: Chleb pszenno- żytni, masło klarowane, szynka drobiowa , powidła śliwkowe, szczypiorek, ogórek zielony, pomidor /1,6/ Napar melisa z miętą
Drugie Śniadanie: Sałatka owocowa Obiad Zupa: Ogórkowa /1,9/ Drugie danie: Chińszczyzna z ryżem Kompot wieloowocowy
ŚRODA 06.11 Śniadanie: Chleb żytni, masło klarowane, szynka drobiowa, hummus, ogórek zielony, szczypiorek , pomidor /1,6/ Napar rumianek z maliną
Drugie Śniadanie: Kaszka manna na mleku ryżowym z musem z malin /1/
Obiad Zupa: Fasolowa /1,9/ Drugie danie: Strogonow z ogórkiem i papryką, pyzy /1/ Kompot z jabłek
CZWARTEK 07.11 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, szynka drobiowa, pasta hummus ,ogórek kiszony, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek /1/ Herbata rooibos
Drugie śniadanie: Banan, marchewka, wafle ryżowe
Obiad Zupa: Dyniowo-pomidorowa z kaszą jaglaną /1,9/ Drugie danie: Kotlet z kurczaka, surówka z buraczków, kasza gryczana /1,3/ Woda niegazowana z cytryną
PIĄTEK 08.11 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, pasta rybna z koperkiem , ogórek zielony, pomidor, sałata /1,4/ Napar mięta z melisą
Drugie Śniadanie: Chrupki kukurydziane, jabłko, marchew, śliwka
Obiad Zupa: Pomidorowa /1,9/ Drugie danie: Naleśniki z jabłkami i sosem wiśniowym /1,3/ Herbata z cytryną
WTOREK 12.11 Śniadanie: Chleb żytni, masło klarowane, jajecznica ze szczypiorkiem, konfitura z wiśni, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor /1,3/ Napar malina z koprem włoskim
Drugie Śniadanie: Banan, jabłko, wafle ryżowe
Obiad Zupa: Brokułowa /1,9/ Drugie danie: Gołąbki bez zawijania z kapustą w sosie pomidorowym, makaron świderki, surówka z kapusty /1,3/ Kompot z jabłek i śliwek
ŚRODA 13.11 Śniadanie: Chleb żytni, masło klarowane, szynka drobiowa, pasztet drobiowy, ogórek zielony, szczypiorek , pomidor /1,6/ Napar rumianek z maliną
Drugie Śniadanie: Grahamka z masłem klarowanym i konfiturą wiśniową, śliwka /1/
Obiad Zupa: Rosół z makaronem /1,3,9/ Drugie danie: Potrawka z ryżem, surówka z marchewki /1,9/ Lemoniada
CZWARTEK 14.11 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, kiełbaska parzona , pasta warzywna, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek /1,6/ Napar z lipy i rumianku
Drugie Śniadanie: Budyń śmietankowy na mleku ryżowym z musem owocowym /1/
Obiad Zupa: Pomidorowa /1,9/ Drugie danie: Kotlet schabowy, kasza gryczana, mizeria /1,3/ Kompot ze śliwek
PIĄTEK 15.11 Śniadanie: Chleb żytni , masło klarowane, hummus, schab pieczony, ogórek zielony, pomidor, sałata /1,6, Kakao na mleku ryżowym /7/
Drugie Śniadanie: Mus bananowy (mleko ryżowe z bananem) i musli /1,8/
Obiad Zupa: Owocowa /1/ Drugie danie: Pulpety rybne, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty /1,3,9/ Herbata
PONIEDZIAŁEK 18.11 Śniadanie: Bułka grahamka, masło klarowane, powidła śliwkowe, szynka drobiowa, ogórek zielony, sałata, pomidor /1/ Herbata Drugie Śniadanie: Chrupki kukurydziane i banan
Obiad Zupa: Kapuśniak /1,9/ Drugie danie: Pierogi owocowe, surówka z marchwi, jabłka, rodzynek, sos wiśniowy /1,3/ Herbata rooibos
WTOREK 19.11 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni , masło klarowane, pasztet drobiowy, jajko gotowane, pomidor, ogórek zielony, szczypiorek /1,3/ Herbata roiboos z cytryną
Drugie Śniadanie: Płatki owsiane z siemieniem lnianym gotowane na mleku ryżowym mus śliwkowy /1/ Obiad Zupa: Z czerwonej soczewicy Drugie danie: Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym /1/ Kompot z jabłek, gruszek i śliwek
ŚRODA 20.11 Śniadanie: Chleb żytni, masło klarowane, pasztet drobiowy, szynka drobiowa, sałata, ogórek zielony , ogórek kiszony, pomidor /1/ Napar malina z melisą Drugie Śniadanie: Koktajl zielony (jabłko, banan, szpinak, sok z cytryny, woda i mleko ryżowe), wafle ryżowe
Obiad Zupa: Grochowa /1,9/ Drugie danie: Pulpety drobiowe duszone w sosie warzywnym z ziemniakami /1,3,9/ Herbata z cytryną
CZWARTEK 21.11 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, szynka drobiowa , dżem truskawkowy, szczypiorek, ogórek zielony, pomidor /1,6/ Napar melisa z miętą
Drugie śniadanie: Owsianka na mleku ryżowym z bananem i kokosem /1/
Obiad Zupa: Krem z białych warzyw /1,3/ Drugie danie: Spaghetti w sosie bolońskim z groszkiem/1/ Kompot wieloowocowy
PIĄTEK 22.11 Śniadanie: Chleb żytni, masło klarowane , pasta rybna z makreli z koperkiem i natką pietruszki, sałata, ogórek zielony, pomidor, szczypiorek /1,4/ Herbata owoce leśne Drugie śniadanie: Gruszka, jabłko, marchewka, wafle z powidłami śliwkowymi
Obiad Zupa: Jarzynowa /1,9/ Drugie danie: Jajko, ziemniaki w sosie koperkowym, zielona fasolka /1,3,9/ Herbata
PONIEDZIAŁEK 25.11 Śniadanie: Bułka grahamka, masło klarowane, szynka drobiowa, pasta daktylowo - czekoladowa, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor /1,6/ Herbata Drugie śniadanie: Mus truskawkowy (mleko ryżowe z truskawkami) i musli /1/
Obiad Zupa: Brokułowa /1,9/ Drugie danie: Jajko sadzone ze szczypiorkiem i ziemniakami Herbata z cytryną
WTOREK 26.11 Śniadanie: Chleb pszenno żytni, masło klarowane, szynka drobiowa, hummus , ogórek zielony, sałata, pomidor /1,6/ Napar melisa z owocami leśnymi Drugie śniadanie: Jabłko, gruszka, marchew, wafle kukurydziane z powidłami śliwkowymi
Obiad Zupa: Ogórkowa /1,9/ Drugie danie: Gulasz drobiowy, kasza bulgur, buraczki/1,9/ Kompot z jabłek
ŚRODA 27.11 Śniadanie: Chleb pszenno żytni, masło klarowane, szynka drobiowa, powidła śliwkowe, sałata, pomidor, natka pietruszki, ogórek zielony /1,6/ Napar z rumianku i malin Drugie śniadanie: Płatki jaglane na mleku ryżowym z sosem wiśniowym Obiad Zupa: Jarzynowa /1,9/ Drugie danie: Spaghetti z sosem bolognese z groszkiem /1,3/ Woda niegazowana
CZWARTEK 28.11 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, szynka drobiowa , pasztet pomidorowy, szczypiorek, ogórek zielony, pomidor /1,6/ Napar melisa z miętą Drugie śniadanie: Jabłko, gruszka, chrupki kukurydziane
Obiad Zupa: Pomidorowa z makaronem /1,9/ Drugie danie: Klopsiki gotowane w sosie koperkowym, ziemniaki, fasolka /1,9/ Kompot wieloowocowy
PIĄTEK 29.11 Śniadanie: Chleb żytni, masło klarowane, jajecznica ze szczypiorkiem, konfitura z czarnej porzeczki, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor /1,3/ Napar malina z koprem włoskim Drugie śniadanie: Budyń śmietankowy na mleku ryżowym z musem owocowym /1/
Obiad Zupa: Kapuśniak /1,9/ Drugie danie: Pierogi z owocami i masłem klarowanym /1,3/ Woda niegazowana z cytryną
** Firma LOSIR zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie
ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1 – ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, 2 – SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE 3 – JAJA I PRODUKTY POCHODNE, 4 – RYBY I PRODUKTY POCHODNE, 5 – ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE) 6 – SOJA I PRODUKTY POCHODNE, 7 – MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, 8 – ORZECHY, 9 – SELER I PRODUKTY POCHODNE, 10 – GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE, 11 – NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE 12 – DWUTLENEK SIARKI, 13 – ŁUBIN, 14 – MIĘCZAKI


 

Nawigacja
  • Strona główna
  • Nasze Przedszkole
  • Kadra
  • Dokumenty
  • Programy
  • Promocja Zdrowia
  • Rada Rodziców
  • Konta Bankowe
  • Dlaczego warto...?
  • Jadłospis
  • PZU - dokumenty
  • Rekrutacja
  • Roczny plan pracy
  • Plan sal
  • Płatności
  • Planowane dni dyżuru
  • Polityka Plików Cookies
  • BIP
  • Kontakt
Grupy
Zajęcia dodatkowe
  • Angielski
  • Logopedia
  • Taniec współczesny
  • Akademia Reksia
  • Spotkania z Terapeutą
  • Religia
  • Basen
© 2019 Pogodne Przedszkole w Luboniu. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. Wykonanie: Compute Web Studio