Pogodne Przedszkole w Luboniu

Jadłospis

JADŁOSPIS  PRZEDSZKOLA

STYCZEŃ  2019

 

ŚRODA 2.01

ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO, SZYNKA DROBIOWA, SER ŻÓŁTY, OGÓREK KISZONY /1,7/

HERBATA OWOCE LEŚNE

II ŚNIADANIE:PŁATKI JAGLANE GOTOWANE NA MLEKU Z PRAŻONYM JABŁKIEM I CYNAMONEM /7/

OBIAD:ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM /1,9/

GULASZ WARZYWNY Z DYNIĄ I CZERWONA FASOLĄ, KASZA BULGUR/1/

LEMONIADA

 

CZWARTEK  3.01

ŚNIADANIE: CHLEB ŻYTNI, MASŁO, PASTA RYBNA Z KOPERKIEM, DŻEM MALINOWY, OGÓREK ZIELONY , OGÓREK KISZONY /1,7/

KAKAO NA MLEKU /7/

II ŚNIADANIE:JABŁKO, MARCHEW, WAFLE RYŻOWE Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ

OBIAD:KRUPNIK /1,9/

KOTLET SCHABOWY W PANIERCE KUKURYDZIANEJ, GOTOWANE ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z NATKĄ PIETRUSZKI /1,3/

KOMPOT WIELOOWOCOWY

 

PIĄTEK 4.01

ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO, JAJKO GOTOWANE, SER ŻÓŁTY, SZCZYPIOREK, OGÓREK ZIELONY /1,3,7/

NAPAR MIĘTA Z MELISĄ

II ŚNADANIE: JOGURT NATURALNY Z SOSEM OWOCOWYM /7/

OBIAD:ZUPA JARZYNOWA/9/

PULPETY  Z RYBY , PUREE ZIEMNIACZANE, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY   JABŁKA I MARCHEWKI /3,7/

HERBATA ROOIBOS

 

 

PONIEDZIAŁEK  7.01

ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO, SCHAB PIECZONY, POWIDŁA ŚLIWKOWE,  OGÓREK KISZONY, PAPRYKA, /1,7/

KAKAO NA MLEKU /7/

II ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU Z ŻURAWINĄ I KOKOSEM /7/

OBIAD: KAPUŚNIAK Z KISZONEJ I SŁODKIEJ KAPUSTY /9/

SPAGHETTI , SOS POMIDOROWY Z ZIELONYM GROSZKIEM /1/

NAPAR Z MIĘTY I RUMIANKU

 

WTOREK 8.01

ŚNIADANIE: BUŁKA GRAHAMKA, MASŁO , KIEŁBASKA PARZONA, OGÓREK KISZONY, POMIDOR   /1,7/

NAPAR LIPA Z MALINĄ

II ŚNIADANIE:PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU Z JABŁKIEM /7/

OBIAD:ROSÓŁ DROBIOWY Z JARZYNAMI I MAKARONEM/1,9/

PIEROGI Z OWOCAMI, SOS JOGURTOWO CYNAMONOWY, SURÓWKA Z MARCHEWKI /1,7/

KOMPOT WIELOOWOCOWY

 

ŚRODA 9.01

ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNO ŻYTNI, MASŁO, PASZTET DROBIOWO-WARZYWNY, SEREK WANILIOWY, OGÓREK KISZONY, RZODKIEWKA /1,7/

HERBATA ROOIBOS

II ŚNIADANIE:JABŁKO, BANAN, WAFLE RYŻOWE Z MIODEM

OBIAD:KREM ZIEMNIACZANO – KALAFIOROWY, GRZANKI/1,9/

FILET Z KURCZAKA W PANIERCE SEZAMOWEJ,PUREE ZIEMNIACZANE SURÓWKA Z SELERA

/1,7/

KOMPOT Z JABŁEK I GRUSZEK

 

CZWARTEK 10.01

ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO, SZYNKA DROBIOWA, SER BIAŁY KROJONY, OGÓREK KISZONY, OGÓREK ZIELONY, POMIDOR /1,7/

NAPAR KOPER WŁOSKI Z MALINĄ

II ŚNIADANIE: PŁATKI JAGLANE NA MLEKU Z MUSEM OWOCOWYM /7/

OBIAD: GROCHÓWKA  /9/

GULASZ WIEPRZOWY Z OGÓRKIEM KISZONYM I PAPRYKĄ, PYZY DROŻDŻOWE, BURACZKI /1,7/

KOMPOT Z JABŁEK

 

PIĄTEK 11.01

ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO, JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM , OGÓREK KISZONY, POMIDOR /1,3,7/

KAKAO NA MLEKU /7/

II ŚNIADANIE: KISIEL OWOCOWY, JABŁKO

OBIAD:ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI I KOPERKIEM /9/

NALEŚNIKI Z DOMIESZKĄ MĄKI ORKISZOWEJ, TWAROŻEK WANILIOWY /1,3,7/

KOMPOT WIELOOWOCOWY

 

PONIEDZIAŁEK 14.01

ŚNIADANIE: CHLEB ŻYTNI, MASŁO, SZYNKA DROBIOWA, PASTA TWAROGOWO-WARZYWNA, OGÓREK KISZONY, SZCZYPIOREK /1,7/

NAPAR Z RUMIANKU

II ŚNIADANIE: KASZKA KUKURYDZIANA NA MLEKU Z SOSEM GRUSZKOWYM/7/

OBIAD: ZUPA JARZYNOWA

MAKARON ŚWIDERKI W SOSIE ŚMIETANOWO SEROWYM Z BROKUŁAMI  I NATKĄ PIETRUSZKI

/1,7/

LEMONIADA

 

WTOREK 15.01

ŚNIADANIE: BUŁKA GRAHAMKA, MASŁO, PASTA HUMMUS, SER ŻÓŁTY, OGÓREK ZIELONY, SZCZYPIOREK /1,7/

NAPAR MIĘTA Z MELISĄ

II ŚNIADANIE: JABŁKO, GRUSZKA, MARCHEW, JOGURT NATURALNY Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI /7/

OBIAD:BARSZCZ  UKRAIŃSKI /9/

GULASZ DROBIOWY, RYŻ , SURÓWKA KOPERKOWA

KOMPOT WIELOOWOCOWY

 

ŚRODA 16.01

ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO, PASTA JAJECZNA, SEREK WANILIOWY Z OWOCAMI,  RZODKIEWKA, SZCZYPIOREK, /1,3,7/

HERBATA OWOCE LEŚNE

II ŚNIADANIE: ROGAL Z MASŁEM , POWIDŁA ŚLIWKOWE /1,7/

OBIAD:ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM /1,9/

PIECZONA PAŁKA KURCZAKA, GOTOWANE ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, MARCHEWKA Z GROSZKIEM NA SŁODKO

KOMPOT Z JABŁEK I ARONII

 

CZWARTEK 17.01

ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO, SCHAB PIECZONY,  TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEMPOMIDOR,OGÓREK KISZONY, PAPRYKA /1,7/

NAPAR Z KWIATÓW CZARNEGO BZU

II ŚNIADANIE: KASZKA KUKURYDZIANA NA MLEKU Z BANANEM I ŻURAWINĄ /7/

OBIAD:ZUPA KALAFIOROWO BROKUŁOWA /9/

PULPETY WIEPRZOWO WARZYWNE W SOSIE KOPERKOWYM, KASZA BULGUR, SURÓWKA Z BURACZKÓW /1,3/

KOMPOT Z OWOCÓW LEŚNYCH

 

PIĄTEK 18.01

ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO, JAJKO GOTOWANE, SZCZYPIOREK, OGÓREK ZIELONY, POMIDOR /1,3,7/

KAKAO NA MLEKU /7/

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z MUSLI, PESTKI SŁONECZNIKA, JABŁKO,  /1,7/

OBIAD: KRUPNIK Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ /1,9/

RYBA W PANIERCE Z SIEMIENIEM LNIANYM, PUREE ZIEMNIACZANE, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I JABŁKA /1,3,7/

NAPAR Z RUMIANKU I MALIN

 

PONIEDZIAŁEK 21.01

ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNO ŻYTNI, MASŁO, SZYNKA DROBIOWA, SER ŻÓŁTY,  OGÓREK KISZONY , POMIDOR/1,7/

NAPAR LIPA Z MALINĄ

II ŚNIADANIE:PŁATKI OWSIANE NA MLEKU Z MUSEM WIŚNIOWYM /1,7/

OBIAD: ROSÓŁ Z JARZYNAMI I KASZKĄ /1,9/

PIEROGI Z SEREM, SOS JOGURTOWO TRUSKAWKOWY, SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA /1,7/

 

LEMONIADA

 

WTOREK 22.01

ŚNIADANIE: BUŁKA GRAHAMKA, MASŁO, PASZTET DROBIOWO- WARZYWNY, DŻEM TRUSKAWKOWY, OGÓREK ZIELONY, PAPRYKA /1,7/

NAPAR MELISA Z KOPREM WŁOSKIM

II ŚNIADANIE:KISIEL OWOCOWY, JABŁKO, GRUSZKA, CHRUPKI KUKURYDZIANE

OBIAD: ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM /3,9/

FILET Z KURCZAKA, GOTOWANE ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY MARCHEWKI I JABŁKA

KOMPOT WIELOOWOCOWY

 

 

ŚRODA 23.01

ŚNIADANIE:  CHLEB ŻYTNI, MASŁO, PASTA RYBNA, SER ŻÓŁTY, OGÓREK KISZONY, OGÓREK ZIELONY /1,7/

HERBATA ROOIBOS

II ŚNIADANIE: KASZKA MANNA NA MLEKU Z SOSEM OWOCOWYM I ŻURAWINĄ /1,7/

OBIAD:JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI /9/

GULASZ Z DYNIĄ I BIAŁĄ FASOLKĄ, KASZA GRYCZANA NIEPALONA, OGÓREK KISZONY

KOMPOT Z JABŁEK I GRUSZEK

 

CZWARTEK 24.01

ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO, SER BIAŁY KROJONY, PASTA ORZECHOWO-CZEKOLADOWA, OGÓREK KISZONY /1,7,8/

NAPAR RUMIANEK Z MALINĄ

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z SOSEM DAKTYLOWYM, GRUSZKA, JABŁKO /7/

OBIAD: ZUPA ZIEMNIACZANA /9/

SCHAB WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM, PUREE ZIEMNIACZANE, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z NATKĄ PIETRUSZKI

KOMPOT Z JABŁEK

 

PIĄTEK 25.01

ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO, JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM, POMIDOR, OGÓREK KISZONY /1,3,7/

NAPAR KOPER WŁOSKI Z CYNAMONEM

II ŚNIADANIE:KASZKA MANNA NA MLEKU Z SOSEM OWOCOWYM/1,7/

OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA /9/

MAKARON TAGLIATELLE Z TUŃCZYKIEM I POMIDORAMI /1/

NAPAR Z LIPY, MALIN I MIĘTY

 

PONIEDZIAŁEK 28.01

ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO, SZYNKA DROBIOWA, SER ŻÓŁTY, POMIDOR, OGÓREK KISZONY , OGÓREK ZIELONY/1,7/

NAPAR Z LIPY Z CYTRYNĄ

II ŚNIADANIE: PŁATKI JAGLANE NA MLEKU Z BANANEM I ŻURAWINĄ /7/

OBIAD : POMIDOROWA Z  MAKARONEM /1,9/

LECZO WARZYWNE, RYŻ

LEMONIADA

 

WTOREK 29.01

ŚNIADANIE: BUŁKA GRAHAMKA, MASŁO, PASTA JAJECZNA, KONFITURA TRUSKAWKOWA

 POMIDOR, OGÓREK KISZONY /1,3,7/

HERBATA OWOCE LEŚNE

II ŚNIADANIE: WAFLE RYŻOWE Z MIODEM , JABŁKO, MARCHEW

 

OBIAD: KRUPNIK Z JARZYNAMI /1,9/

KURCZAK PIECZONY, ZIEMNIAKI GOTOWANE, SURÓWKA Z MARCHEWKI

HERBATA ROOIBOS

 

ŚRODA 30.01

ŚNIADANIE: CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO, SCHAB PIECZONY, TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM POMIDOR, OGÓREK ZIELONY /1,7/

NAPAR MALINA Z MELISĄ

II ŚNIADANIE: PŁATKI OWSIANE NA MLEKU Z SUSZONYMI OWOCAMI I KOKOSEM/1,7/

Nawigacja
Grupy
Zajęcia dodatkowe
  • Angielski
  • Wietrzyki
  • Logopedia
  • Taniec
  • Akademia Reksia
  • Terminy Spotkań
  • Religia
  • Basen
© 2019 Pogodne Przedszkole w Luboniu. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. Wykonanie: Compute Web Studio