Pogodne Przedszkole w Luboniu

Jadłospis

PRZEDSZKOLE
JADŁOSPIS NA CZERWIEC
PONIEDZIAŁEK 3.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło, szynka drobiowa, ser żółty, sałata, pomidor /1,6,7/
Napar mięta z cytryną
II ŚNIADANIE: Płatki owsiane gotowane na mleku z sosem truskawkowym /1,7/
OBIAD: Wiosenna zupa z kalarepą i kalafiorem /9/
Cieciorka w sosie słodko kwaśnym, ryż paraboliczny ,surówka z białej kapusty i kukurydzy
Lemoniada
WTOREK 4.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło, kiełbaska parzona, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ogórek
zielony , rzodkiewka /1,3,6,7/
Napar malina z melisą
II ŚNIADANIE: Jogurt naturalny z musli, jabłko, marchew
OBIAD: Rosół drobiowy z makaronem /1,9/
Naleśniki z twarożkiem truskawkowym /1,3,7/
Woda niegazowana z cytryną
ŚRODA 5.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło, szynka drobiowa, pasta rybna z natką pietruszki, ogórek
zielony, pomidor, szczypiorek/1,4,7/
kawa zbożowa z mlekiem /1,7/
II ŚNIADANIE: Budyń śmietankowy /7/
OBIAD: Zupa z zielonego groszku z ziemniakami /9/
Pulpety wieprzowe w sosie koperkowo cytrynowym, kasza bulgur, surówka z buraczków /1,3,7/
Napar z rumianku i maliny
CZWARTEK 6.06
ŚNIADANIE: Bułka grahamka, masło, pasta hummus, ser żółty, rzodkiewka, ogórek zielony, pomidor
/1,7/
Herbata owoce leśne
II ŚNIADANIE: Jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi, truskawki /7/
OBIAD: Koperkowa z ryżem /9/
Kotlet z kurczaka w panierce kukurydzianej, młode ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty
jabłka i marchewki /1,3/
Woda niegazowana z cytryną
PIĄTEK 7.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło, jajko gotowane, ser żółty, szczypiorek, pomidor, ogórek
zielony /1,3,7/
Napar mięta z koprem włoskim
II ŚNADANIE: Wafle ryżowe z powidłami, truskawki
OBIAD: Pomidorowa z ryżem /9/
Pulpety rybne, ziemniaki gotowane z koperkiem, surówka z kapusty I marchewki /1,3,4/
Napar malina z miętą
PONIEDZIAŁEK 10.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło, schab pieczony, ser biały krojony, szczypiorek, rzodkiewka,
sałata /1,6,7/
Napar z melisy I mięty
II ŚNIADANIE: Kaszka manna na mleku z brzoskwinią /1,7/
OBIAD: Kapuśniak z młodej kapusty /9/
Pierogi z owocami, sos jogurtowo, surówka z marchewki i jabłka /1,3,7/
Lemoniada
WTOREK 11.06
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło , kiełbaska parzona, pasta twarogowa z zielonym groszkiem, ogórek
kiszony , rzodkiewka, kiełki /1,6,7/
Napar malina z koprem włoskim
II ŚNIADANIE: Jabłko, banan, chrupki kukurydziane
OBIAD: Jarzynowa z ziemniakami /9/
Makaron w sosie Napoli z kawałkami kurczaka, natką pietruszki i świeżą bazylią /1,7/
Kompot wieloowocowy
ŚRODA 12.06
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło, twaróg ze szczypiorkiem, pasta rybna z koperkiem, sałata, ogórek
zielony rzodkiewka /1,4,7/
Napar z rumianku
II ŚNIADANIE: Płatki jaglane gotowane na mleku z kokosem I żurawiną /7/
OBIAD: Ogórkowa z ziemniakami i koperkiem /9/
Gulasz wieprzowy z warzywami ,pyzy drożdżowe /1,7/
Woda niegazowana z cytryną
CZWARTEK 13.06
ŚNIADANIE: Bułka grahamka, masło, pasztet drobiowo-warzywny, konfitura wiśniowa, sałata, ogórek
kiszony /1,7/
Kakao na mleku /7/
II ŚNIADANIE: Jabłko, marchew, kalarepa, chrupki kukurydziane
OBIAD: Krupnik z kaszą pęczak i natką pietruszki /1,9/
Kotlet schabowy, młode ziemniaki z koperkiem, mix sałat z zielonym ogórkiem w śmietanie /1,3,7/
Kompot z owoców leśnych
PIĄTEK 14.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, powidła śliwkowe, ogórek
zielony, rzodkiewka, sałata /1,3,7/
Napar z melisy i maliny
II ŚNIADANIE: Jabłko, banan, kalarepa, chrupki kukurydziane
OBIAD: Chłodnik litewski /7/
Filet z ryby, puree ziemniaczane, surówka wiosenna z natką pietruszki /1,3,4,7/
Woda niegazowana z cytryną
PONIEDZIAŁEK 17.06
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek zielony, sałata, pomidor /1,6,7/
Napar malina z rumiankiem
II ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne z siemiem lnianym gotowane na mleku, mus owocowy /1,7/
OBIAD: Zupa kalafiorowa /9/
Leczo warzywne, kasza gryczana, ogórek małosolny
Lemoniada
WTOREK 18.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno- żytni, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, twaróg z olejem lnianym,
rzodkiewka, ogórek zielony, pomidor /1,3,7/
Napar mięta z cytryną
II ŚNIADANIE: Rogal z miodem /1,7/
OBIAD: Pomidorowa z makaronem /1,9/
Filet z kurczaka w panierce sezamowej, gotowane ziemniaki z koperkiem, mizeria z ogórków /1,3,7/
Kompot wieloowocowy
ŚRODA 19.06
ŚNIADANIE: Bułka grahamka, masło, serek waniliowy, pasztet drobiowy, rzodkiewka, szczypiorek,
ogórek kiszony /1,7/
Herbata rooibos
II ŚNIADANIE: Kisiel owocowy, arbuz jabłko
OBIAD: Krupnik tradycyjny z natką pietruszki /1,9/
Spaghetti po bolońsku, warzywa do chrupania / kalarepka, marchew, zielony ogórek/ /1/
Woda niegazowana z cytryną
PIĄTEK 21.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło, pasta z makreli wędzonej z natką pietruszki, ser żółty,
ogórek zielony, szczypiorek, rzodkiewka /1,4,7/
Kakao na mleku /7/
II ŚNIADANIE: Wafle ryżowe z konfiturą z czarnej porzeczki, jabłko, truskawki
OBIAD: Jarzynowa ziemniakami /9/
Jajko sadzone, młode ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem /3/
Kompot z wiśni i jabłek
PONIEDZIAŁEK 24.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno żytni, masło, schab pieczony, pasta warzywna z serem feta, pomidor,
sałata, rzodkiewka /1,6,7/
II ŚNIADANIE: Kaszka jaglana na mleku z kokosem I bananem
OBIAD: Zupa kukurydziana /9/
Kolorowy makaron w sosie brokułowo serowym z natką pietruszki warzywa do chrupania / kalarepka,
marchew //1,7/
Lemoniada
WTOREK 25.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno- żytni, masło, miód, twarożek ze szczypiorkiem I rzodkiewką, ogórek
zielony, pomidor /1,7/
Kakao na mleku /7/
II ŚNIADANIE: Jogurt naturalny z musem owocowym , chrupki kukurydziane /7/
OBIAD: Krem z zielonego groszku i ziemniaków /9/
Pulpety drobiowo marchewkowe w sosie potrawkowym z koperkiem, kasza pęczak, surówka z
buraczków /1,3/
Kompot wieloowocowy
ŚRODA 26.06
ŚNIADANIE: Bułka grahamka, masło, pasta jajeczna, szynka drobiowa, ogórek zielony, sałata, kiełki
/1,3,6,7/
Herbata owocowa
II ŚNIADANIE: Truskawki, borówki, jabłko, wafle ryżowe z kremem daktylowo-czekoladowym
OBIAD: Chłodnik owocowy /7/
Filet z kurczaka w panierce z sezamem, ziemniaki gotowane z koperkiem, warzywa blanszowane
/kalafior, brokuł, marchew/ /1,3/
Woda niegazowana z cytryną
CZWARTEK 27.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło, pasta hummus z pomidorami, pasztet drobiowy, ogórek
kiszony, ogórek zielony, rzodkiewka /1,7/
Napar malina z rumiankiem
II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku z musem owocowym /1,7/
OBIAD: Ogórkowa z ziemniakami i koperkiem /9/
Gulasz wieprzowo warzywny, kopytka, surówka z marchewki /1,3/
Kompot z rabarbaru i czerwonej porzeczki
PIĄTEK 28.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło, jajko gotowane, powidła śliwkowe, rzodkiewka ogórek
zielony /1,3,7/
Kakao na mleku /7/
II ŚNIADANIE: Kisiel owocowy, kalarepa
OBIAD: Botwinka z ziemniakami /9/
Risotto z sosem pomidorowym, żółta fasolka szparagowa /1,7/
Woda niegazowana z cytryną
** Firma LOSIR zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie
ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1 – ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, 2 – SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3 – JAJA I PRODUKTY POCHODNE, 4 – RYBY I PRODUKTY POCHODNE, 5 – ORZESZKI ZIEMNE
(ARACHIDOWE)
6 – SOJA I PRODUKTY POCHODNE, 7 – MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, 8 – ORZECHY, 9 – SELER I
PRODUKTY POCHODNE, 10 – GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE, 11 – NASIONA SEZAMU I
PRODUKTY POCHODNE
12 – DWUTLENEK SIARKI, 13 – ŁUBIN, 14 – MIĘCZAKI


PRZEDSZKOLE
JADŁOSPIS NA CZERWIEC - DIETA BEZMLECZNA
PONIEDZIAŁEK 3.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, szynka drobiowa, konfitura truskawkowa,
sałata, pomidor /1,6/
Napar mięta z cytryną
II ŚNIADANIE: Płatki owsiane gotowane na mleku ryżowym z sosem truskawkowym /1/
OBIAD: Wiosenna zupa z kalarepą i kalafiorem /9/
Cieciorka w sosie słodko kwaśnym, ryż paraboliczny ,surówka z białej kapusty i kukurydzy
Lemoniada
WTOREK 4.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, kiełbaska parzona, pasta jajeczna ze
szczypiorkiem, ogórek zielony , rzodkiewka /1,3,6/
Napar malina z melisą
II ŚNIADANIE: chrupki kukurydziane, jabłko, marchew
OBIAD: Rosół drobiowy z makaronem /1,9/
Naleśniki na mleku ryżowym z musem jabłkowym I truskawkami /1,3/
Woda niegazowana z cytryną
ŚRODA 5.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, szynka drobiowa, pasta rybna z natką pietruszki,
ogórek zielony, pomidor, szczypiorek/1,4/
kawa zbożowa z mlekiem ryżowym /1/
II ŚNIADANIE: Budyń śmietankowy na mleku ryżowym
OBIAD: Zupa z zielonego groszku z ziemniakami /9/
Pulpety wieprzowe w sosie koperkowo cytrynowym, kasza bulgur, surówka z buraczków /1,3/
Napar z rumianku i maliny
CZWARTEK 6.06
ŚNIADANIE: Bułka grahamka, masło klarowane, pasta hummus, powidła śliwkowe, rzodkiewka,
ogórek zielony, pomidor /1/
Herbata owoce leśne
II ŚNIADANIE: wafle ryżowe, truskawki
OBIAD: Koperkowa z ryżem /9/
Kotlet z kurczaka w panierce kukurydzianej, młode ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty
jabłka i marchewki /1,3/
Woda niegazowana z cytryną
PIĄTEK 7.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, jajko gotowane, szynka drobiowa, szczypiorek,
pomidor, ogórek zielony /1,3,6/
Napar mięta z koprem włoskim
II ŚNADANIE: Wafle ryżowe z powidłami, truskawki
OBIAD: Pomidorowa z ryżem /9/
Pulpety rybne, ziemniaki gotowane z koperkiem, surówka z kapusty I marchewki /1,3,4/
Napar malina z miętą
PONIEDZIAŁEK 10.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, schab pieczony, dżem wiśniowy, szczypiorek,
rzodkiewka, sałata /1,6/
Napar z melisy I mięty
II ŚNIADANIE: Kaszka manna na mleku ryżowymz brzoskwinią /1/
OBIAD: Kapuśniak z młodej kapusty /9/
Pierogi z owocami, surówka z marchewki i jabłka /1,3/
Lemoniada
WTOREK 11.06
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło klarowane , kiełbaska parzona, ogórek kiszony , rzodkiewka, kiełki
/1,6/
Napar malina z koprem włoskim
II ŚNIADANIE: Jabłko, banan, chrupki kukurydziane
OBIAD: Jarzynowa z ziemniakami /9/
Makaron w sosie Napoli z kawałkami kurczaka, natką pietruszki i świeżą bazylią /1/
Kompot wieloowocowy
ŚRODA 12.06
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło klarowane, powidła śliwkowe, pasta rybna z koperkiem, sałata,
ogórek zielony rzodkiewka /1,4/
Napar z rumianku
II ŚNIADANIE: Płatki jaglane gotowane na mleku ryżowym z kokosem I żurawiną
OBIAD: Ogórkowa z ziemniakami i koperkiem /9/
Gulasz wieprzowy z warzywami , kasza gryczana niepalona
Woda niegazowana z cytryną
CZWARTEK 13.06
ŚNIADANIE: Bułka grahamka, masło klarowane, pasztet drobiowo-warzywny, konfitura wiśniowa,
sałata, ogórek kiszony /1/
Kakao na mleku ryżowym
II ŚNIADANIE: Jabłko, marchew, kalarepa, chrupki kukurydziane
OBIAD: Krupnik z kaszą pęczak i natką pietruszki /1,9/
Kotlet schabowy, młode ziemniaki z koperkiem, mix sałat z zielonym ogórkiem z sosem vinegrette
/1,3/
Kompot z owoców leśnych
PIĄTEK 14.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, jajecznica ze szczypiorkiem, powidła śliwkowe,
ogórek zielony, rzodkiewka, sałata /1,3/
Napar z melisy i maliny
II ŚNIADANIE: Jabłko, banan, kalarepa, chrupki kukurydziane
OBIAD: Zupa owocowa z makaronem (1)
Filet z ryby, puree ziemniaczane (bez masła z dodatkiem mleka ryżowego), surówka wiosenna z
natką pietruszki /1,3,4/
Woda niegazowana z cytryną
PONIEDZIAŁEK 17.06
ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło klarowane, szynka drobiowa, konfitura malinowa, ogórek zielony,
sałata, pomidor /1,6/
Napar malina z rumiankiem
II ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne z siemiem lnianym gotowane na mleku ryżowym, mus owocowy /1/
OBIAD: Zupa kalafiorowa /9/
Leczo warzywne, kasza gryczana, ogórek małosolny
Lemoniada
WTOREK 18.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno- żytni, masło klarowane, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, szynka
drobiowa, rzodkiewka, ogórek zielony, pomidor /1,3,6/
Napar mięta z cytryną
II ŚNIADANIE: Bułka z miodem /1/
OBIAD: Pomidorowa z makaronem /1,9/
Filet z kurczaka w panierce sezamowej, gotowane ziemniaki z koperkiem, sałatka z ogórków /1,3/
Kompot wieloowocowy
ŚRODA 19.06
ŚNIADANIE: Bułka grahamka, masło klarowane, pasztet drobiowy, powidła śliwkowe rzodkiewka,
szczypiorek, ogórek kiszony /1/
Herbata rooibos
II ŚNIADANIE: Kisiel owocowy, arbuz jabłko
OBIAD: Krupnik tradycyjny z natką pietruszki /1,9/
Spaghetti po bolońsku, warzywa do chrupania / kalarepka, marchew, zielony ogórek/ /1/
Woda niegazowana z cytryną
PIĄTEK 21.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, pasta z makreli wędzonej z natką pietruszki,
pasta hummus, ogórek zielony, szczypiorek, rzodkiewka /1,4/
Kakao na mleku ryżowym
II ŚNIADANIE: Wafle ryżowe z konfiturą z czarnej porzeczki, jabłko, truskawki
OBIAD: Jarzynowa ziemniakami /9/
Jajko sadzone, młode ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem /3/
Kompot z wiśni i jabłek
PONIEDZIAŁEK 24.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno żytni, masło klarowane, schab pieczony, pasta warzywna , pomidor,
sałata, rzodkiewka /1,6/
II ŚNIADANIE: Kaszka jaglana na mleku ryżowym z kokosem i bananem
OBIAD: Zupa kukurydziana /9/
Kolorowy makaron w sosie brokułowo pomidorowym z natką pietruszki warzywa do chrupania /
kalarepka, marchew //1/
Lemoniada
WTOREK 25.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno- żytni, masło klarowane, miód, szynka drobiowa, ogórek zielony, pomidor
/1,6/
Kakao na mleku ryżowym
II ŚNIADANIE: Kisiel owocowy , chrupki kukurydziane
OBIAD: Krem z zielonego groszku i ziemniaków /9/
Pulpety drobiowo marchewkowe w sosie potrawkowym z koperkiem, kasza pęczak, surówka z
buraczków /1,3/
Kompot wieloowocowy
ŚRODA 26.06
ŚNIADANIE: Bułka grahamka, masło klarowane, pasta jajeczna, szynka drobiowa, ogórek zielony,
sałata, kiełki /1,3,6/
Herbata owocowa
II ŚNIADANIE: Truskawki, borówki, jabłko, wafle ryżowe z kremem daktylowo-czekoladowym
OBIAD: Zupa owocowa z makaronem (1)
Filet z kurczaka w panierce z sezamem, ziemniaki gotowane z koperkiem, warzywa blanszowane
/kalafior, brokuł, marchew/ /1,3/
Woda niegazowana z cytryną
CZWARTEK 27.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, pasta hummus z pomidorami, pasztet drobiowy,
ogórek kiszony, ogórek zielony, rzodkiewka /1/
Napar malina z rumiankiem
II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku ryżowym z sosem owocowym /1/
OBIAD: Ogórkowa z ziemniakami i koperkiem /9/
Gulasz wieprzowo warzywny, kopytka, surówka z marchewki /1,3/
Kompot z rabarbaru i czerwonej porzeczki
PIĄTEK 28.06
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło klarowane, jajko gotowane, powidła śliwkowe, rzodkiewka
ogórek zielony /1,3,7/
Kakao na mleku ryżowym
II ŚNIADANIE: Kisiel owocowy, kalarepa
OBIAD: Botwinka z ziemniakami /9/
Risotto z sosem pomidorowym, żółta fasolka szparagowa /1/
Woda niegazowana z cytryną
**Firma LOSIR zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian w jadłospisie
ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1 – ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, 2 – SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3 – JAJA I PRODUKTY POCHODNE, 4 – RYBY I PRODUKTY POCHODNE, 5 – ORZESZKI ZIEMNE
(ARACHIDOWE)
6 – SOJA I PRODUKTY POCHODNE, 7 – MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, 8 – ORZECHY, 9 – SELER I
PRODUKTY POCHODNE, 10 – GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE, 11 – NASIONA SEZAMU I
PRODUKTY POCHODNE
12 – DWUTLENEK SIARKI, 13 – ŁUBIN, 14 – MIĘCZAKI

 


PRZEDSZKOLE
JADŁOSPIS NA CZERWIEC - DIETA BEZGLUTENOWA
PONIEDZIAŁEK 3.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, szynka drobiowa, ser żółty, sałata, pomidor /6,7/
Napar mięta z cytryną
II ŚNIADANIE: Płatki ryżowe gotowane na mleku z sosem truskawkowym /7/
OBIAD: Wiosenna zupa z kalarepą i kalafiorem /9/
Cieciorka w sosie słodko kwaśnym, ryż paraboliczny ,surówka z białej kapusty i kukurydzy
Lemoniada
WTOREK 4.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, kiełbaska parzona, pasta jajeczna ze szczypiorkiem,
ogórek zielony , rzodkiewka /3,6,7/
Napar malina z melisą
II ŚNIADANIE: Jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi, jabłko, marchew (7)
OBIAD: Rosół drobiowy z makaronem bezglutenowym /9/
Naleśniki na mąkach bezglutenowychz twarożkiem truskawkowym /3,7/
Woda niegazowana z cytryną
ŚRODA 5.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe , masło, szynka drobiowa, pasta rybna z natką pietruszki, ogórek
zielony, pomidor, szczypiorek/4,6,7/
kawa z cykorii z mlekiem /7/
II ŚNIADANIE: Budyń śmietankowy /7/
OBIAD: Zupa z zielonego groszku z ziemniakami /9/
Pulpety wieprzowe w sosie koperkowo cytrynowym, kasza jaglana, surówka z buraczków /3,7/
Napar z rumianku i maliny
CZWARTEK 6.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, pasta hummus, ser żółty, rzodkiewka, ogórek zielony,
pomidor /7/
Herbata owoce leśne
II ŚNIADANIE: Jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi, truskawki /7/
OBIAD: Koperkowa z ryżem /9/
Kotlet z kurczaka w panierce kukurydzianej, młode ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty
jabłka i marchewki /3/
Woda niegazowana z cytryną
PIĄTEK 7.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe , masło, jajko gotowane, ser żółty, szczypiorek, pomidor,
ogórek zielony /3,7/
Napar mięta z koprem włoskim
II ŚNADANIE: Wafle ryżowe z powidłami, truskawki
OBIAD: Pomidorowa z ryżem /9/
Pulpety rybne, ziemniaki gotowane z koperkiem, surówka z kapusty I marchewki /3,4/
Napar malina z miętą
PONIEDZIAŁEK 10.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, schab pieczony, ser biały krojony, szczypiorek,
rzodkiewka, sałata /6,7/
Napar z melisy I mięty
II ŚNIADANIE: Kaszka kukurydziana na mleku z brzoskwinią /7/
OBIAD: Kapuśniak z młodej kapusty /9/
Pierogi bezglutenowe z owocami, sos jogurtowy, surówka z marchewki i jabłka /3,7/
Lemoniada
WTOREK 11.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło , kiełbaska parzona, pasta twarogowa z zielonym
groszkiem, ogórek kiszony , rzodkiewka, kiełki /6,7/
Napar malina z koprem włoskim
II ŚNIADANIE: Jabłko, banan, chrupki kukurydziane
OBIAD: Jarzynowa z ziemniakami /9/
Makaron bezglutenowy w sosie Napoli z kawałkami kurczaka, natką pietruszki i świeżą bazylią /7/
Kompot wieloowocowy
ŚRODA 12.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, twaróg ze szczypiorkiem, pasta rybna z koperkiem,
sałata, ogórek zielony rzodkiewka /4,7/
Napar z rumianku
II ŚNIADANIE: Płatki jaglane gotowane na mleku z kokosem I żurawiną /7/
OBIAD: Ogórkowa z ziemniakami i koperkiem /9/
Gulasz wieprzowy z warzywami , kasza gryczana niepalona /7/
Woda niegazowana z cytryną
CZWARTEK 13.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, pasztet drobiowo-warzywny, konfitura wiśniowa, sałata,
ogórek kiszony /7/
Kakao na mleku /7/
II ŚNIADANIE: Jabłko, marchew, kalarepa, chrupki kukurydziane
OBIAD: Krupnik z kaszą jaglaną i natką pietruszki /9/
Kotlet schabowy w panierce kukurydzianej, młode ziemniaki z koperkiem, mix sałat z zielonym
ogórkiem w śmietanie /3,7/
Kompot z owoców leśnych
PIĄTEK 14.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, powidła śliwkowe, ogórek
zielony, rzodkiewka, sałata /3,7/
Napar z melisy i maliny
II ŚNIADANIE: Jabłko, banan, kalarepa, chrupki kukurydziane
OBIAD: Chłodnik litewski /7/
Filet z ryby, puree ziemniaczane, surówka wiosenna z natką pietruszki /3,4,7/
Woda niegazowana z cytryną
PONIEDZIAŁEK 17.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek zielony, sałata,
pomidor /6,7/
Napar malina z rumiankiem
II ŚNIADANIE: Płatki ryżowe z siemiem lnianym gotowane na mleku, mus owocowy /7/
OBIAD: Zupa kalafiorowa /9/
Leczo warzywne, kasza gryczana, ogórek małosolny
Lemoniada
WTOREK 18.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, twaróg z olejem
lnianym, rzodkiewka, ogórek zielony, pomidor /3,7/
Napar mięta z cytryną
II ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe z miodem /7/
OBIAD: Pomidorowa z makaronem bezglutenowym /9/
Filet z kurczaka w panierce sezamowej, gotowane ziemniaki z koperkiem, mizeria z ogórków /3,7/
Kompot wieloowocowy
ŚRODA 19.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, serek waniliowy, pasztet drobiowy, rzodkiewka,
szczypiorek, ogórek kiszony /7/
Herbata rooibos
II ŚNIADANIE: Kisiel owocowy, arbuz jabłko
OBIAD: Krupnik tradycyjny z kaszą jaglaną z natką pietruszki /9/
Spaghetti (makaron bezglutenowy) po bolońsku, warzywa do chrupania / kalarepka, marchew,
zielony ogórek/
Woda niegazowana z cytryną
PIĄTEK 21.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z makreli wędzonej z natką pietruszki, ser żółty,
ogórek zielony, szczypiorek, rzodkiewka /4,7/
Kakao na mleku /7/
II ŚNIADANIE: Wafle ryżowe z konfiturą z czarnej porzeczki, jabłko, truskawki
OBIAD: Jarzynowa ziemniakami /9/
Jajko sadzone, młode ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem /3/
Kompot z wiśni i jabłek
PONIEDZIAŁEK 24.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, schab pieczony, pasta warzywna z serem feta, pomidor,
sałata, rzodkiewka /6,7/
II ŚNIADANIE: Kaszka jaglana na mleku z kokosem I bananem (7)
OBIAD: Zupa kukurydziana /9/
Makaron bezglutenowy w sosie brokułowo serowym z natką pietruszki warzywa do chrupania /
kalarepka, marchew //7/
Lemoniada
WTOREK 25.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe , masło, miód, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, ogórek
zielony, pomidor /7/
Kakao na mleku /7/
II ŚNIADANIE: Jogurt naturalny z musem owocowym , chrupki kukurydziane /7/
OBIAD: Krem z zielonego groszku i ziemniaków /9/
Pulpety drobiowo marchewkowe w sosie potrawkowym z koperkiem, kasza pęczak, surówka z
buraczków /3/
Kompot wieloowocowy
ŚRODA 26.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, pasta jajeczna, szynka drobiowa, ogórek zielony, sałata,
kiełki /3,6,7/
Herbata owocowa
II ŚNIADANIE: Truskawki, borówki, jabłko, wafle ryżowe z kremem daktylowo-czekoladowym
OBIAD: Chłodnik owocowy /7/
Filet z kurczaka w panierce kukurydzianej z sezamem, ziemniaki gotowane z koperkiem, warzywa
blanszowane /kalafior, brokuł, marchew/ /3/
Woda niegazowana z cytryną
CZWARTEK 27.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe, masło, pasta hummus z pomidorami, pasztet drobiowy, ogórek
kiszony, ogórek zielony, rzodkiewka /7/
Napar malina z rumiankiem
II ŚNIADANIE: Płatki jaglane na mleku z musem owocowym /7/
OBIAD: Ogórkowa z ziemniakami i koperkiem /9/
Gulasz wieprzowo warzywny, kopytka bezglutenowe, surówka z marchewki /3/
Kompot z rabarbaru i czerwonej porzeczki
PIĄTEK 28.06
ŚNIADANIE: Pieczywo bezglutenowe masło, jajko gotowane, powidła śliwkowe, rzodkiewka ogórek
zielony /3,7/
Kakao na mleku /7/
II ŚNIADANIE: Kisiel owocowy, kalarepa
OBIAD: Botwinka z ziemniakami /9/
Risotto z sosem pomidorowym, żółta fasolka szparagowa /7/
Woda niegazowana z cytryną
** Firma LOSIR zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian w jadłospisie
ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1 – ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, 2 – SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3 – JAJA I PRODUKTY POCHODNE, 4 – RYBY I PRODUKTY POCHODNE, 5 – ORZESZKI ZIEMNE
(ARACHIDOWE)
6 – SOJA I PRODUKTY POCHODNE, 7 – MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, 8 – ORZECHY, 9 – SELER I
PRODUKTY POCHODNE, 10 – GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE, 11 – NASIONA SEZAMU I
PRODUKTY POCHODNE
12 – DWUTLENEK SIARKI, 13 – ŁUBIN, 14 – MIĘCZAKI

 

 


 

 

Nawigacja
Grupy
Zajęcia dodatkowe
  • Angielski
  • Logopedia
  • Taniec
  • Akademia Reksia
  • Terminy Spotkań
  • Religia
  • Basen
© 2019 Pogodne Przedszkole w Luboniu. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. Wykonanie: Compute Web Studio