Pogodne Przedszkole w Luboniu

Jadłospis

MENU NA MARZEC 2019
PIĄTEK 1.03
ŚNIADANIE:
CHLEB ŻYTNI, MASŁO , JAJKO GOTOWANE, PASTA HUMMUS Z POMIDOREM,
OGÓREK ZIELONY , OGÓREK KISZONY, SZCZYPIOREK, RZODKIEWKA /1,3,7/
NAPAR MIĘTA Z MELISĄ
II ŚNIADANIE:
ROGAL MAŚLANY Z MIODEM, JABŁKO /1,7/
OBIAD:
ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM /9/
KOTLET RYBNY , SOS KOPERKOWY, ZIEMNIAKI GOTOWANE, SURÓWKA Z
KISZONEJ KAPUSTY Z JABŁKIEM /1,3,4,7/
KOMPOT JABŁKOWO WIŚNIOWY
PONIEDZIAŁEK 04.03
ŚNIADANIE:
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO , SZYNKA DROBIOWA, SER ŻÓŁTY,
POMIDOR, OGÓREK KISZONY /1,7/
NAPAR MALINA Z LIPĄ
II ŚNIADANIE:
JOGURT NATURALNY Z SOSEM DAKTYLOWYM, JABŁKO, CHRUPKI
KUKURYDZIANE /7/
OBIAD:
KREM ZIEMNIACZANY Z GRZANKAMI /1,9/
MAKARON PENNE W SOSIE ŚMIETANOWO SEROWYM Z BROKUŁEM
CUKINIĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI /1,7/
KOMPOT WIELOOWOCOWY
WTOREK 05.03
ŚNIADANIE:
CHLEB ŻYTNI, MASŁO , KIEŁBASKA PARZONA, PASTA JAJECZNA , OGÓREK
ZIELONY, SZCZYPIOREK, RZODKIEWKA /1,3,7/
NAPAR Z KWIATÓW CZARNEGO BZU
II ŚNIADANIE:
PŁATKI OWSIANE GOTOWANE NA MLEKU Z SOSEM MALINOWYM /1,7/
OBIAD:
ZUPA KUKURYDZIANA /9/
KURCZAK DUSZONY W WARZYWACH, KASZA PĘCZAK, MIX FASOLEK
SZPARAGOWYCH Z BUŁKĄ TARTĄ /1,7/
NAPAR Z MIĘTY I RUMIANKU
ŚRODA 06.03
ŚNIADANIE:
BUŁKA GRAHAMKA, MASŁO, SER BIAŁY ZE SZCZYPIORKIEM, DŻEM
BRZOSKWINIOWY, OGÓREK KISZONY, OGÓREK ZIELONY, RZODKIEWKA /
1,7/
NAPAR RUMIANEK Z MALINĄ
II ŚNIADANIE:
JABŁKO, GRUSZKA, WAFLE RYŻOWE Z PASTĄ CZEKOLADOWĄ
OBIAD:
JARZYNOWA Z KALAFIOREM I BRUKSELKĄ /9/
PIECZONA PAŁKA KURCZAKA, PUREE ZIEMNIACZANE, SURÓWKA Z
MARCHEWKI /7/
KOMPOT ŚLIWKOWY
CZWARTEK 07.03
ŚNIADANIE:
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI , MASŁO, SCHAB PIECZONY , PASTA TWAROGOWOWARZYWNA,
SZCZYPIOREK, OGÓREK ZIELONY, PAPRYKA /1,7/
NAPAR Z LIPY
II ŚNIADANIE:
KASZKA MANNA GOTOWANA NA MLEKU Z RODZYNKAMI I BANANEM /1,7/
OBIAD:
BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM /3,9/
STROGONOW WIEPRZOWY Z OGÓRKIEM KISZONYM I PAPRYKĄ, KLUSKI
ŚLĄSKIE
SURÓWKA Z BURACZKÓW /1/
KOMPOT Z JABŁEK
PIĄTEK 8.03
ŚNIADANIE:
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO , JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM, PASTA
RYBNA Z KOPERKIEM, OGÓREK ZIELONY, OGÓREK KISZONY,
RZODKIEWKA /1,3,4,7/
HERBATA ROOIBOS
II ŚNIADANIE:
JABŁKO, MARCHEW, CHRUPKI KUKURYDZIANE
OBIAD:
POMIDOROWA Z RYŻEM JAŚMINOWYM /9/
GZIK ZE SZCZYPIORKIEM, ZIEMNIAKI PUREE /7/
KOMPOT WIELOOWOCOWY
PONIEDZIAŁEK 11.03
ŚNIADANIE:
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO , SZYNKA DROBIOWA , SER BIAŁY
KROJONY, OGÓREK KISZONY, RZODKIEWKA, SZCZYPIOREK /1,7/
NAPAR KOPER WŁOSKI I MALINA
II ŚNIADANIE:
JABŁKO, GRUSZKA, WAFLE RYŻOWE Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM
OBIAD:
OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI I KOPERKIEM / 9/
MAKARON SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM, WARZYWA DO
CHRUPANIA / MARCHEWKA, OGÓREK ZIELONY/ /1/
LEMONIADA
WTOREK 12.03
ŚNIADANIE:
BUŁKA GRAHAMKA, MASŁO, SER ŻÓŁTY, PASTA JAJECZNA, OGÓREK
ZIELONY, OGÓREK KISZONY, SZCZYPIOREK /1,3,7/
KAKAO NA MLEKU /7/
II ŚNIADANIE:
JOGURT NATURALNY Z MUSLI, JABŁKO /1,7/
OBIAD:
OWOCOWA Z ŁAZANKAMI /1/
FILET Z KURCZAKA W PANIERCE SEZAMOWEJ, ZIEMNIAKI GOTOWANE,
SURÓWKA WIOSENNA Z NATKĄ PIETRUSZKI /1,3/
KOMPOT WIELOOWOCOWY
ŚRODA 13.03
ŚNIADANIE:
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO , PASTA HUMMUS, SZYNKA DROBIOWA,
OGÓREK KISZONY, OGÓREK ZIELONY, RZODKIEWKA/1,7/
NAPAR MIĘTA Z KOPREM WŁOSKIM
II ŚNIADANIE:
PŁATKI OWSIANE NA MLEKU, PRAŻONE JABŁKO Z CYNAMONEM /1,7/
OBIAD:
ROSÓŁ Z MAKARONEM /1,9/
PULPETY DROBIOWE Z JARMUŻEM W SOSIE KOPERKOWYM, RYŻ
PARABOLICZNY, BUKIET WARZYW BLANSZOWANYCH
KOMPOT Z JABŁEK I WIŚNI
CZWARTEK 14.03
ŚNIADANIE:
CHLEB ŻYTNI, MASŁO , PASZTET DROBIOWY Z WARZYWAMI, OGÓREK
KISZONY, OGÓREK ZIELONY, SZCZYPIOREK /1,7/
NAPAR Z RUMIANKU
II ŚNIADANIE:
KASZKA KUKURYDZIANA GOTOWANA NA MLEKU Z BANANEM /7/
OBIAD:
KREM Z ZIELONEGO GROSZKU /9/
PIECZEŃ WIEPRZOWA W SOSIE WŁASNYM, KASZA GRYCZANA NIEPALONA,
OGÓREK KISZONY
KOMPOT WIELOOWOCOWY
PIĄTEK 15.03
ŚNIADANIE:
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI , MASŁO, PASTA JAJECZNA, PASTA RYBNA Z NATKĄ
PIETRUSZKI, SZCZYPIOREK, OGÓREK ZIELONY, OGÓREK KISZONY,
RZODKIEWKA /1,3,4,7/
NAPAR LIPA Z MIODEM
II ŚNIADANIE:
RYŻ NA MLEKU Z MUSEM JABŁKOWO-GRUSZKOWYM /7/
OBIAD:
SZCZAWIOWA Z JAJKIEM /3,9/
PIEROGI Z SEREM , SOS JOGURTOWO OWOCOWY, SURÓWKA Z
MARCHEWKI I JABŁKA /1,7/
KOMPOT WIELOOWOCOWY
PONIEDZIAŁEK 18.03
ŚNIADANIE:
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO , SER ŻÓŁTY, SZYNKA DROBIOWA,
OGÓREK KISZONY, OGÓREK ZIELONY, POMIDOR /1,7/
HERBATA MALINOWA
II ŚNIADANIE:
KASZKA MANNA NA MLEKU Z SOSEM MALINOWYM /1,7/
OBIAD:
KRUPNIK Z KASZĄ PĘCZAK I NATKĄ PIETRUSZKI /1,9/
FILET Z KURCZAKA DUSZONY W SOSIE PIECZENIOWYM, KOPYTKA,
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY MARCHEWKI I JABŁKA /1/
HERBATA ROOIBOS CYTRYNOWA
WTOREK 19.03
ŚNIADANIE:
CHLEB ŻYTNI, MASŁO, SCHAB PIECZONY, TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM,
OGÓREK ZIELONY, RZODKIEWKA , PAPRYKA /1,7/
KAKAO NA MLEKU /7/
II ŚNIADANIE:
JABŁKO,GRUSZKA, MARCHEW, WAFLE RYŻOWE Z POWIDŁAMI
ŚLIWKOWYMI
OBIAD:
KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY Z POMIDORAMI /9/
DOMOWY KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI GOTOWANE Z KOPERKIEM,
SURÓWKA MEKSYKAŃSKA /1,3,/
KOMPOT Z JABŁEK
ŚRODA 20.03
ŚNIADANIE:
BUŁKA GRAHAMKA, MASŁO, PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI, DŻEM Z
OWOCÓW LEŚNYCH, OGÓREK KISZONY, SZCZYPIOREK, RZODKIEWKA /
1,4,7/
NAPAR Z KWIATÓW CZARNEGO BZU
II ŚNIADANIE:
BANAN, JOGURT NATURALNY Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI
OBIAD:
ZUPA JARZYNOWA
MAKARON ŚWIDERKI W SOSIE POMIDOROWYM Z TUŃCZYKIEM I
KUKURYDZĄ /1,4/
KOMPOT WIELOOWOCOWY
CZWARTEK 21.03
ŚNIADANIE:
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO , KIEŁBASKA PARZONA , PASTA Z
KURCZAKA, OGÓREK KISZONY, OGÓREK ZIELONY, SZCZYPIOREK /1,7/
NAPAR MIĘTA Z MELISĄ
II ŚNIADANIE:
PŁATKI OWSIANE NA MLEKU Z SIEMIENIEM LNIANYM I Z SOSEM
WIŚNIOWYM /1,7/
OBIAD:
ROSÓŁ Z JARZYNAMI I Z KASZKĄ /1,9/
PIEROGI SEROWO JAGODOWE Z SOSEM CYNAMONOWO JOGURTOWYM
SURÓWKA Z MARCHEWKI I ANANASA /1,7/
KOMPOT WIELOOWOCOWY
PIĄTEK 22.03
ŚNIADANIE:
CHLEB ŻYTNI, MASŁO , JAJECZNICA , KONFITURA WIŚNIOWA,
SZCZYPIOREK, OGÓREK ZIELONY, RZODKIEWKA /1,3,7/
HERBATA ROOIBOS
II ŚNIADANIE:
JOGURT NATURALNY Z MUSEM OWOCOWYM, CHRUPKI KUKURYDZIANE,
JABŁKO, MARCHEW /7/
OBIAD:
POMIDOROWA Z MAKARONEM /1,9/
PULPETY Z RYBY W Z SIEMIENIEM LNIANYM, PUREE ZIEMNIACZANE,
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY JABŁKA I NATKI PIETRUSZKI /1,3,4,7/
NAPAR Z RUMIANKU I MALIN
PONIEDZIAŁEK 25.03
ŚNIADANIE:
CHLEB ŻYTNI, MASŁO , SZYNKA DROBIOWA, SER ŻÓŁTY, OGÓREK
KISZONY, OGÓREK ZIELONY, PAPRYKA /1,7/
NAPAR KOPER WŁOSKI Z MALINĄ
II ŚNIADANIE:
RYŻ NA MLEKU Z PRAŻONYM JABŁKIEM /7/
OBIAD:
OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI /9/
LECZO WARZYWNE Z CZERWONA FASOLĄ, KASZA BULGUR /1/
LEMONIADA
WTOREK 26.03
ŚNIADANIE:
CHLEB ŻYTNI, MASŁO , KIEŁBASKA PARZONA, OGÓREK KISZONY,
POMIDOR, RZODKIEWKA /1,7/
HERBATA OWOCE LEŚNE
II ŚNIADANIE:
KISIEL OWOCOWY, JABŁKO, GRUSZKA
OBIAD:
ZUPA FASOLOWA /9/
NALEŚNIKI Z SERKIEM WANILIOWYM I SOSEM JOGURTOWO
BRZOSKWINIOWYM /1,3,7/
KOMPOT OWOCOWY
ŚRODA 27.03
ŚNIADANIE:
BUŁKA GRAHAMKA, MASŁO, PASZTET DROBIOWY, SEREK WANILIOWY,
OGÓREK ZIELONY, OGÓREK KISZONY, SZCZYPIOREK /1,7/
NAPAR LIPA Z MIODEM
II ŚNIADANIE:
JOGURT NATURALNY Z MUSLI, JABŁKO, MARCHEW /1,7/
OBIAD:
BARSZCZ Z ZIEMNIAKAMI /9/
FILET Z KURCZAKA W PANIERCE KUKURYDZIANEJ, ZIEMNIAKI
GOTOWANE Z KOPERKIEM, SURÓWKA WIOSENNA /1,3//
HERBATA ROOIBOS CYTRYNOWA
CZWARTEK 28.03
ŚNIADANIE:
CHLEB ŻYTNI, MASŁO, SZYNKA DROBIOWA, SER BIAŁY KROJONY,OGÓREK
KISZONY, RZODKIEWKA, NATKA PIETRUSZKI /1,7/
NAPAR Z KWIATÓW CZARNEGO BZU
II ŚNIADANIE:
WAFLE RYŻOWE Z KONFITURĄ TRUSKAWKOWĄ, JABŁKO, GRUSZKA
OBIAD:
JARZYNOWA Z ZIELONYM GROSZKIEM I MAKARONEM /1,9/
GOŁĄBKI ODWRÓCONE, PUREE ZIEMNIACZANE, SOS POMIDOROWY /7/
KOMPOT WIELOOWOCOWY
PIĄTEK 29.03
ŚNIADANIE:
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO, PASTA RYBNA, SER ŻÓŁTY, OGÓREK
ZIELONY, POMIDOR, RZODKIEWKA /1,4,7/
NAPAR Z RUMIANKU
II ŚNIADANIE:
JABŁKO, GRUSZKA, KALAREPA, CHRUPKI KUKURYDZIANE
OBIAD:
KREM ZIEMNIACZANO -POROWY Z GRZANKAMI /1,9/
JAJKO GOTOWANE, SOS KOPERKOWY, ZIEMNIAKI PURRE, MARCHEWKA Z
GROSZKIEM /3,7/
NAPAR Z RUMIANKU I MALIN

 


Przedszkole
MENU NA MARZEC 2019 DIETA BEZGLUTENOWA
PIĄTEK 1.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE, MASŁO , JAJKO GOTOWANE, PASTA HUMMUS
Z POMIDOREM,
OGÓREK ZIELONY , OGÓREK KISZONY, SZCZYPIOREK, RZODKIEWKA /3,7/
NAPAR MIĘTA Z MELISĄ
II ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE Z MIODEM, JABŁKO
OBIAD:
ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM /9/
KOTLET RYBNY , SOS KOPERKOWY, ZIEMNIAKI GOTOWANE, SURÓWKA Z
KISZONEJ KAPUSTY Z JABŁKIEM /3,4,7/
KOMPOT JABŁKOWO WIŚNIOWY
PONIEDZIAŁEK 04.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE, MASŁO , SZYNKA DROBIOWA, SER ŻÓŁTY,
POMIDOR, OGÓREK KISZONY /7/
NAPAR MALINA Z LIPĄ
II ŚNIADANIE:
JOGURT NATURALNY Z SOSEM DAKTYLOWYM, JABŁKO, CHRUPKI
KUKURYDZIANE /7/
OBIAD:
KREM ZIEMNIACZANY /9/
MAKARON BEZGLUTENOWY W SOSIE ŚMIETANOWO SEROWYM Z
BROKUŁEM CUKINIĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI /7/
KOMPOT WIELOOWOCOWY
WTOREK 05.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE, MASŁO , KIEŁBASKA PARZONA, PASTA
JAJECZNA , OGÓREK ZIELONY, SZCZYPIOREK, RZODKIEWKA /3,7/
NAPAR Z KWIATÓW CZARNEGO BZU
II ŚNIADANIE:
PŁATKI JAGLANE GOTOWANE NA MLEKU Z SOSEM MALINOWYM /7/
OBIAD:
ZUPA KUKURYDZIANA /9/
KURCZAK DUSZONY W WARZYWACH, KASZA GRYCZANA, MIX FASOLEK
SZPARAGOWYCH
NAPAR Z MIĘTY I RUMIANKU
ŚRODA 06.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE, MASŁO, SER BIAŁY ZE SZCZYPIORKIEM,
DŻEM BRZOSKWINIOWY, OGÓREK KISZONY, OGÓREK ZIELONY,
RZODKIEWKA /7/
NAPAR RUMIANEK Z MALINĄ
II ŚNIADANIE:
JABŁKO, GRUSZKA, WAFLE RYŻOWE Z PASTĄ CZEKOLADOWĄ
OBIAD:
JARZYNOWA Z KALAFIOREM I BRUKSELKĄ /9/
PIECZONA PAŁKA KURCZAKA, PUREE ZIEMNIACZANE, SURÓWKA Z
MARCHEWKI /7/
KOMPOT ŚLIWKOWY
CZWARTEK 07.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE , MASŁO, SCHAB PIECZONY , PASTA
TWAROGOWO-WARZYWNA, SZCZYPIOREK, OGÓREK ZIELONY, PAPRYKA /7/
NAPAR Z LIPY
II ŚNIADANIE:
KASZKA RYŻOWA GOTOWANA NA MLEKU Z RODZYNKAMI I BANANEM /7/
OBIAD:
BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM /3,9/
STROGONOW WIEPRZOWY Z OGÓRKIEM KISZONYM I PAPRYKĄ, KLUSKI
ZIEMNIACZANE
SURÓWKA Z BURACZKÓW
KOMPOT Z JABŁEK
PIĄTEK 8.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE, MASŁO , JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM,
PASTA RYBNA Z KOPERKIEM, OGÓREK ZIELONY, OGÓREK KISZONY,
RZODKIEWKA /3,4,7/
HERBATA ROOIBOS
II ŚNIADANIE:
JABŁKO, MARCHEW, CHRUPKI KUKURYDZIANE
OBIAD:
POMIDOROWA Z RYŻEM JAŚMINOWYM /9/
GZIK ZE SZCZYPIORKIEM, ZIEMNIAKI PUREE
KOMPOT WIELOOWOCOWY
PONIEDZIAŁEK 11.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE, MASŁO , SZYNKA DROBIOWA , SER BIAŁY
KROJONY, OGÓREK KISZONY, RZODKIEWKA, SZCZYPIOREK /7/
NAPAR KOPER WŁOSKI I MALINA
II ŚNIADANIE:
JABŁKO, GRUSZKA, WAFLE RYŻOWE Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM
OBIAD:
OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI I KOPERKIEM / 9/
MAKARON BEZGLUTENOWY Z SOSEM POMIDOROWYM, WARZYWA DO
CHRUPANIA / MARCHEWKA, OGÓREK ZIELONY/
LEMONIADA
WTOREK 12.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE, MASŁO, SER ŻÓŁTY, PASTA JAJECZNA,
OGÓREK ZIELONY, OGÓREK KISZONY, SZCZYPIOREK /3,7/
KAKAO NA MLEKU /7/
II ŚNIADANIE:
JOGURT NATURALNY Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI, JABŁKO /7/
OBIAD:
OWOCOWA Z MAKARONEM BEZGLUTENOWYM
FILET Z KURCZAKA W PANIERCE KUKURYDZIANEJ Z SEZAMEM,
ZIEMNIAKI GOTOWANE, SURÓWKA WIOSENNA Z NATKĄ PIETRUSZKI /3/
KOMPOT WIELOOWOCOWY
ŚRODA 13.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE MASŁO , PASTA HUMMUS, SZYNKA
DROBIOWA, OGÓREK KISZONY, OGÓREK ZIELONY, RZODKIEWKA/7/
NAPAR MIĘTA Z KOPREM WŁOSKIM
II ŚNIADANIE:
KASZKA JAGLANA NA MLEKU, PRAŻONE JABŁKO Z CYNAMONEM /7/
OBIAD:
ROSÓŁ Z MAKARONEM BEZGLUTENOWYM /9/
PULPETY DROBIOWE Z JARMUŻEM W SOSIE KOPERKOWYM, RYŻ
PARABOLICZNY, BUKIET WARZYW BLANSZOWANYCH
KOMPOT Z JABŁEK I WIŚNI
CZWARTEK 14.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE, MASŁO , PASZTET DROBIOWY Z WARZYWAMI,
OGÓREK KISZONY, OGÓREK ZIELONY, SZCZYPIOREK /7/
NAPAR Z RUMIANKU
II ŚNIADANIE:
KASZKA KUKURYDZIANA GOTOWANA NA MLEKU Z BANANEM /7/
OBIAD:
KREM Z ZIELONEGO GROSZKU /9/
PIECZEŃ WIEPRZOWA W SOSIE WŁASNYM, KASZA GRYCZANA NIEPALONA,
OGÓREK KISZONY
KOMPOT WIELOOWOCOWY
PIĄTEK 15.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE , MASŁO, PASTA JAJECZNA, PASTA RYBNA Z
NATKĄ PIETRUSZKI, SZCZYPIOREK, OGÓREK ZIELONY, OGÓREK KISZONY,
RZODKIEWKA /3,4,7/
NAPAR LIPA Z MIODEM
II ŚNIADANIE:
RYŻ NA MLEKU Z MUSEM JABŁKOWO-GRUSZKOWYM /7/
OBIAD:
SZCZAWIOWA Z JAJKIEM /3,9/
PIEROGI BEZGLUTENOWE Z SEREM , SOS JOGURTOWO OWOCOWY,
SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA /7/
KOMPOT WIELOOWOCOWY
PONIEDZIAŁEK 18.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE, MASŁO , SER ŻÓŁTY, SZYNKA DROBIOWA,
OGÓREK KISZONY, OGÓREK ZIELONY, POMIDOR /7/
HERBATA MALINOWA
II ŚNIADANIE:
PŁATKI JAGLANE NA MLEKU Z SOSEM MALINOWYM /7/
OBIAD:
KRUPNIK Z RYŻEM I NATKĄ PIETRUSZKI /9/
FILET Z KURCZAKA DUSZONY W SOSIE PIECZENIOWYM, KASZA
GRYCZANA NIEPALONA, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY MARCHEWKI I
JABŁKA
HERBATA ROOIBOS CYTRYNOWA
WTOREK 19.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE, MASŁO, SCHAB PIECZONY, TWAROŻEK ZE
SZCZYPIORKIEM, OGÓREK ZIELONY, RZODKIEWKA , PAPRYKA /7/
KAKAO NA MLEKU /7/
II ŚNIADANIE:
JABŁKO,GRUSZKA, MARCHEW, WAFLE RYŻOWE Z POWIDŁAMI
ŚLIWKOWYMI
OBIAD:
KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY Z POMIDORAMI /9/
DOMOWY KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI GOTOWANE Z KOPERKIEM,
SURÓWKA MEKSYKAŃSKA /3/
KOMPOT Z JABŁEK
ŚRODA 20.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE, MASŁO, PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI, DŻEM
Z OWOCÓW LEŚNYCH, OGÓREK KISZONY, SZCZYPIOREK, RZODKIEWKA /
4,7/
NAPAR Z KWIATÓW CZARNEGO BZU
II ŚNIADANIE:
BANAN, JOGURT NATURALNY Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI
OBIAD:
ZUPA JARZYNOWA
MAKARON BEZGLUTENOWY W SOSIE POMIDOROWYM Z TUŃCZYKIEM I
KUKURYDZĄ /4/
KOMPOT WIELOOWOCOWY
CZWARTEK 21.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE, MASŁO , KIEŁBASKA PARZONA , PASTA Z
KURCZAKA, OGÓREK KISZONY, OGÓREK ZIELONY, SZCZYPIOREK /7/
NAPAR MIĘTA Z MELISĄ
II ŚNIADANIE:
PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU Z SIEMIENIEM LNIANYM I Z SOSEM
WIŚNIOWYM /1,7/
OBIAD:
ROSÓŁ Z JARZYNAMI I Z KASZKĄ /1,9/
PIEROGI BEZGLUTENOWE OWOCOWE Z SOSEM CYNAMONOWO
JOGURTOWYM SURÓWKA Z MARCHEWKI I ANANASA /7/
KOMPOT WIELOOWOCOWY
PIĄTEK 22.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE, MASŁO , JAJECZNICA , KONFITURA
WIŚNIOWA, SZCZYPIOREK, OGÓREK ZIELONY, RZODKIEWKA /3,7/
HERBATA ROOIBOS
II ŚNIADANIE:
JOGURT NATURALNY Z MUSEM OWOCOWYM, CHRUPKI KUKURYDZIANE,
JABŁKO, MARCHEW /7/
OBIAD:
POMIDOROWA Z MAKARONEM BEZGLUTENOWYM /9/
PULPETY Z RYBY W Z SIEMIENIEM LNIANYM, PUREE ZIEMNIACZANE,
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY JABŁKA I NATKI PIETRUSZKI /3,4,7/
NAPAR Z RUMIANKU I MALIN
PONIEDZIAŁEK 25.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE, MASŁO , SZYNKA DROBIOWA, SER ŻÓŁTY,
OGÓREK KISZONY, OGÓREK ZIELONY, PAPRYKA /7/
NAPAR KOPER WŁOSKI Z MALINĄ
II ŚNIADANIE:
RYŻ NA MLEKU Z PRAŻONYM JABŁKIEM /7/
OBIAD:
OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI /9/
LECZO WARZYWNE Z CZERWONA FASOLĄ, KASZA JAGLANA /1/
LEMONIADA
WTOREK 26.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE, MASŁO , KIEŁBASKA PARZONA, OGÓREK
KISZONY, POMIDOR, RZODKIEWKA /7/
HERBATA OWOCE LEŚNE
II ŚNIADANIE:
KISIEL OWOCOWY, JABŁKO, GRUSZKA
OBIAD:
ZUPA FASOLOWA /9/
NALEŚNIKI JAGLANE Z SERKIEM WANILIOWYM I SOSEM JOGURTOWO
BRZOSKWINIOWYM /3,7/
KOMPOT OWOCOWY
ŚRODA 27.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE, MASŁO, PASZTET DROBIOWY, SEREK
WANILIOWY, OGÓREK ZIELONY, OGÓREK KISZONY, SZCZYPIOREK /7/
NAPAR LIPA Z MIODEM
II ŚNIADANIE:
JOGURT NATURALNY Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI, JABŁKO,
MARCHEW /7/
OBIAD:
BARSZCZ Z ZIEMNIAKAMI /9/
FILET Z KURCZAKA W PANIERCE KUKURYDZIANEJ, ZIEMNIAKI
GOTOWANE Z KOPERKIEM, SURÓWKA WIOSENNA /3/
HERBATA ROOIBOS CYTRYNOWA
CZWARTEK 28.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE, MASŁO, SZYNKA DROBIOWA, SER BIAŁY
KROJONY, OGÓREK KISZONY, RZODKIEWKA, NATKA PIETRUSZKI /7/
NAPAR Z KWIATÓW CZARNEGO BZU
II ŚNIADANIE:
WAFLE RYŻOWE Z KONFITURĄ TRUSKAWKOWĄ, JABŁKO, GRUSZKA
OBIAD:
JARZYNOWA Z ZIELONYM GROSZKIEM I MAKARONEM
BEZGLUTENOWYM /9/
GOŁĄBKI ODWRÓCONE, PUREE ZIEMNIACZANE, SOS POMIDOROWY /7/
KOMPOT WIELOOWOCOWY
PIĄTEK 29.03
ŚNIADANIE:
PIECZYWO BEZGLUTENOWE, MASŁO, PASTA RYBNA, SER ŻÓŁTY, OGÓREK
ZIELONY, POMIDOR, RZODKIEWKA /4,7/
NAPAR Z RUMIANKU
II ŚNIADANIE:
JABŁKO, GRUSZKA, KALAREPA, CHRUPKI KUKURYDZIANE
OBIAD:
KREM ZIEMNIACZANO -POROWY /9/
JAJKO GOTOWANE, SOS KOPERKOWY, ZIEMNIAKI PURRE, MARCHEWKA Z
GROSZKIEM /3,7/
NAPAR Z RUMIANKU I MALIN
 


Przedszkole
MENU NA MARZEC 2019 DIETA BEZMLECZNA
PIĄTEK 1.03
ŚNIADANIE:
CHLEB ŻYTNI, MASŁO KLAROWANE , JAJKO GOTOWANE, PASTA HUMMUS Z
POMIDOREM,
OGÓREK ZIELONY , OGÓREK KISZONY, SZCZYPIOREK, RZODKIEWKA /1,3/
NAPAR MIĘTA Z MELISĄ
II ŚNIADANIE:
BUŁKA Z MIODEM, JABŁKO /1/
OBIAD:
ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM /9/
KOTLET RYBNY , SOS KOPERKOWY, ZIEMNIAKI GOTOWANE, SURÓWKA Z
KISZONEJ KAPUSTY Z JABŁKIEM /1,3,4/
KOMPOT JABŁKOWO WIŚNIOWY
PONIEDZIAŁEK 04.03
ŚNIADANIE:
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO KLAROWANE , SZYNKA DROBIOWA,
POWIDŁA ŚLIWKOWE, POMIDOR, OGÓREK KISZONY /1/
NAPAR MALINA Z LIPĄ
II ŚNIADANIE:
KISIEL OWOCOWY, JABŁKO, CHRUPKI KUKURYDZIANE
OBIAD:
KREM ZIEMNIACZANY Z GRZANKAMI /1,9/
MAKARON PENNE W SOSIE POMIDOROWYM Z BROKUŁEM CUKINIĄ I
SUSZONYMI POMIDORAMI /1/
KOMPOT WIELOOWOCOWY
WTOREK 05.03
ŚNIADANIE:
CHLEB ŻYTNI, MASŁO KLAROWANE , KIEŁBASKA PARZONA, PASTA
JAJECZNA , OGÓREK ZIELONY, SZCZYPIOREK, RZODKIEWKA /1,3/
NAPAR Z KWIATÓW CZARNEGO BZU
II ŚNIADANIE:
PŁATKI OWSIANE GOTOWANE NA MLEKU RYŻOWYM Z SOSEM
MALINOWYM /1/
OBIAD:
ZUPA KUKURYDZIANA /9/
KURCZAK DUSZONY W WARZYWACH, KASZA PĘCZAK, MIX FASOLEK
SZPARAGOWYCH /1/
NAPAR Z MIĘTY I RUMIANKU
ŚRODA 06.03
ŚNIADANIE:
BUŁKA GRAHAMKA, MASŁO KLAROWANE, SZYNKA DROBIOWA, DŻEM
BRZOSKWINIOWY, OGÓREK KISZONY, OGÓREK ZIELONY, RZODKIEWKA /1/
NAPAR RUMIANEK Z MALINĄ
II ŚNIADANIE:
JABŁKO, GRUSZKA, WAFLE RYŻOWE Z PASTĄ CZEKOLADOWĄ
OBIAD:
JARZYNOWA Z KALAFIOREM I BRUKSELKĄ /9/
PIECZONA PAŁKA KURCZAKA, PUREE ZIEMNIACZANE, SURÓWKA Z
MARCHEWKI
KOMPOT ŚLIWKOWY
CZWARTEK 07.03
ŚNIADANIE:
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI , MASŁO KLAROWANE, SCHAB PIECZONY , PASTA
FASOLOWO-WARZYWNA, SZCZYPIOREK, OGÓREK ZIELONY, PAPRYKA /1/
NAPAR Z LIPY
II ŚNIADANIE:
KASZKA MANNA GOTOWANA NA MLEKU RYŻOWYM Z RODZYNKAMI I
BANANEM /1/
OBIAD:
BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM /3,9/
STROGONOW WIEPRZOWY Z OGÓRKIEM KISZONYM I PAPRYKĄ, KLUSKI
ŚLĄSKIE
SURÓWKA Z BURACZKÓW /1/
KOMPOT Z JABŁEK
PIĄTEK 8.03
ŚNIADANIE:
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO KLAROWANE , JAJECZNICA ZE
SZCZYPIORKIEM, PASTA RYBNA Z KOPERKIEM, OGÓREK ZIELONY, OGÓREK
KISZONY, RZODKIEWKA /1,3,4/
HERBATA ROOIBOS
II ŚNIADANIE:
JABŁKO, MARCHEW, CHRUPKI KUKURYDZIANE
OBIAD:
POMIDOROWA Z RYŻEM JAŚMINOWYM /9/
FASOLKA W SOSIE POMIDOROWYM, ZIEMNIAKI PUREE
KOMPOT WIELOOWOCOWY
PONIEDZIAŁEK 11.03
ŚNIADANIE:
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO KLAROWANE , SZYNKA DROBIOWA,
OGÓREK KISZONY, RZODKIEWKA, SZCZYPIOREK /1/
NAPAR KOPER WŁOSKI I MALINA
II ŚNIADANIE:
JABŁKO, GRUSZKA, WAFLE RYŻOWE Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM
OBIAD:
OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI I KOPERKIEM / 9/
MAKARON SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM, WARZYWA DO
CHRUPANIA / MARCHEWKA, OGÓREK ZIELONY/ /1/
LEMONIADA
WTOREK 12.03
ŚNIADANIE:
BUŁKA GRAHAMKA, MASŁO KLAROWANE, PASTA JAJECZNA, OGÓREK
ZIELONY, OGÓREK KISZONY, SZCZYPIOREK /1,3/
KAKAO NA MLEKU RYŻOWYM
II ŚNIADANIE:
JABŁKO , KISIEL OWOCOWY, CHRUPKI KUKURYDZIANE
OBIAD:
OWOCOWA Z ŁAZANKAMI /1/
FILET Z KURCZAKA W PANIERCE SEZAMOWEJ, ZIEMNIAKI GOTOWANE,
SURÓWKA WIOSENNA Z NATKĄ PIETRUSZKI /1,3/
KOMPOT WIELOOWOCOWY
ŚRODA 13.03
ŚNIADANIE:
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO KLAROWANE, , PASTA HUMMUS, SZYNKA
DROBIOWA, OGÓREK KISZONY, OGÓREK ZIELONY, RZODKIEWKA/1/
NAPAR MIĘTA Z KOPREM WŁOSKIM
II ŚNIADANIE:
PŁATKI OWSIANE NA MLEKU RYŻOWYM, PRAŻONE JABŁKO Z
CYNAMONEM /1/
OBIAD:
ROSÓŁ Z MAKARONEM /1,9/
PULPETY DROBIOWE Z JARMUŻEM W SOSIE KOPERKOWYM, RYŻ
PARABOLICZNY, BUKIET WARZYW BLANSZOWANYCH
KOMPOT Z JABŁEK I WIŚNI
CZWARTEK 14.03
ŚNIADANIE:
CHLEB ŻYTNI, MASŁO KLAROWANE, , PASZTET DROBIOWY Z WARZYWAMI,
OGÓREK KISZONY, OGÓREK ZIELONY, SZCZYPIOREK /1/
NAPAR Z RUMIANKU
II ŚNIADANIE:
KASZKA KUKURYDZIANA GOTOWANA NA MLEKU RYŻOWYM Z BANANEM
OBIAD:
KREM Z ZIELONEGO GROSZKU /9/
PIECZEŃ WIEPRZOWA W SOSIE WŁASNYM, KASZA GRYCZANA NIEPALONA,
OGÓREK KISZONY
KOMPOT WIELOOWOCOWY
PIĄTEK 15.03
ŚNIADANIE:
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI , MASŁO KLAROWANE,, PASTA JAJECZNA, PASTA
RYBNA Z NATKĄ PIETRUSZKI, SZCZYPIOREK, OGÓREK ZIELONY, OGÓREK
KISZONY, RZODKIEWKA /1,3,4/
NAPAR LIPA Z MIODEM
II ŚNIADANIE:
RYŻ NA MLEKU RYŻOWYM Z MUSEM JABŁKOWO-GRUSZKOWYM
OBIAD:
SZCZAWIOWA Z JAJKIEM /3,9/
PIEROGI Z OWOCAMI , SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA /1/
KOMPOT WIELOOWOCOWY
PONIEDZIAŁEK 18.03
ŚNIADANIE:
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO KLAROWANE, SZYNKA DROBIOWA,
POWIDŁA ŚLIWKOWE, OGÓREK KISZONY, OGÓREK ZIELONY, POMIDOR /1/
HERBATA MALINOWA
II ŚNIADANIE:
KASZKA MANNA NA MLEKU RYŻOWYM Z SOSEM MALINOWYM /1/
OBIAD:
KRUPNIK Z KASZĄ PĘCZAK I NATKĄ PIETRUSZKI /1,9/
FILET Z KURCZAKA DUSZONY W SOSIE PIECZENIOWYM, KOPYTKA,
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY MARCHEWKI I JABŁKA /1/
HERBATA ROOIBOS CYTRYNOWA
WTOREK 19.03
ŚNIADANIE:
CHLEB ŻYTNI, MASŁO KLAROWANE,, SCHAB PIECZONY, PASTA HUMMUS,
OGÓREK ZIELONY, RZODKIEWKA , PAPRYKA /1/
KAKAO NA MLEKU RYŻOWYM
II ŚNIADANIE:
JABŁKO,GRUSZKA, MARCHEW, WAFLE RYŻOWE Z POWIDŁAMI
ŚLIWKOWYMI
OBIAD:
KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY Z POMIDORAMI /9/
DOMOWY KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI GOTOWANE Z KOPERKIEM,
SURÓWKA MEKSYKAŃSKA /1,3,/
KOMPOT Z JABŁEK
ŚRODA 20.03
ŚNIADANIE:
BUŁKA GRAHAMKA, MASŁO KLAROWANE,, PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI,
DŻEM Z OWOCÓW LEŚNYCH, OGÓREK KISZONY, SZCZYPIOREK,
RZODKIEWKA /1,4/
NAPAR Z KWIATÓW CZARNEGO BZU
II ŚNIADANIE:
BANAN, JABŁKO, CHRUPKI KUKURYDZIANE
OBIAD:
ZUPA JARZYNOWA
MAKARON ŚWIDERKI W SOSIE POMIDOROWYM Z TUŃCZYKIEM I
KUKURYDZĄ /1,4/
KOMPOT WIELOOWOCOWY
CZWARTEK 21.03
ŚNIADANIE:
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO KLAROWANE, , KIEŁBASKA PARZONA ,
PASTA Z KURCZAKA, OGÓREK KISZONY, OGÓREK ZIELONY, SZCZYPIOREK /
1/
NAPAR MIĘTA Z MELISĄ
II ŚNIADANIE:
PŁATKI OWSIANE NA MLEKU RYŻOWYM Z SIEMIENIEM LNIANYM I Z
SOSEM WIŚNIOWYM /1/
OBIAD:
ROSÓŁ Z JARZYNAMI I Z KASZKĄ /1,9/
PIEROGI OWOCOWE Z SOSEM OWOCOWYM I CYNAMONEM, SURÓWKA Z
MARCHEWKI I ANANASA /1/
KOMPOT WIELOOWOCOWY
PIĄTEK 22.03
ŚNIADANIE:
CHLEB ŻYTNI, MASŁO KLAROWANE, , JAJECZNICA , KONFITURA
WIŚNIOWA, SZCZYPIOREK, OGÓREK ZIELONY, RZODKIEWKA /1,3/
HERBATA ROOIBOS
II ŚNIADANIE:
WAFLE RYŻOWE Z PASTĄ CZEKOLADOWĄ, JABŁKO, MARCHEW
OBIAD:
POMIDOROWA Z MAKARONEM /1,9/
PULPETY Z RYBY W Z SIEMIENIEM LNIANYM, PUREE ZIEMNIACZANE,
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY JABŁKA I NATKI PIETRUSZKI /1,3,4/
NAPAR Z RUMIANKU I MALIN
PONIEDZIAŁEK 25.03
ŚNIADANIE:
CHLEB ŻYTNI, MASŁO KLAROWANE, , SZYNKA DROBIOWA, POWIDŁA
ŚLIWKOWE, OGÓREK KISZONY, OGÓREK ZIELONY, PAPRYKA /1/
NAPAR KOPER WŁOSKI Z MALINĄ
II ŚNIADANIE:
RYŻ NA MLEKU RYŻOWYM Z PRAŻONYM JABŁKIEM
OBIAD:
OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI /9/
LECZO WARZYWNE Z CZERWONA FASOLĄ, KASZA BULGUR /1/
LEMONIADA
WTOREK 26.03
ŚNIADANIE:
CHLEB ŻYTNI, MASŁO KLAROWANE, , KIEŁBASKA PARZONA, OGÓREK
KISZONY, POMIDOR, RZODKIEWKA /1/
HERBATA OWOCE LEŚNE
II ŚNIADANIE:
KISIEL OWOCOWY, JABŁKO, GRUSZKA
OBIAD:
ZUPA FASOLOWA /9/
NALEŚNIKI Z MUSEM JABŁKOWYM I BRZOSKWINIAMI /1,3/
KOMPOT OWOCOWY
ŚRODA 27.03
ŚNIADANIE:
BUŁKA GRAHAMKA, MASŁO KLAROWANE,, PASZTET DROBIOWY, OGÓREK
ZIELONY, OGÓREK KISZONY, SZCZYPIOREK /1/
NAPAR LIPA Z MIODEM
II ŚNIADANIE:
CHRUPKI KUKURYDZIANE, JABŁKO, MARCHEW /1/
OBIAD:
BARSZCZ Z ZIEMNIAKAMI /9/
FILET Z KURCZAKA W PANIERCE KUKURYDZIANEJ, ZIEMNIAKI
GOTOWANE Z KOPERKIEM, SURÓWKA WIOSENNA /1,3//
HERBATA ROOIBOS CYTRYNOWA
CZWARTEK 28.03
ŚNIADANIE:
CHLEB ŻYTNI, MASŁO KLAROWANE,, SZYNKA DROBIOWA, PASTA HUMMUS
Z POMIDORAMI, OGÓREK KISZONY, RZODKIEWKA, NATKA PIETRUSZKI /1/
NAPAR Z KWIATÓW CZARNEGO BZU
II ŚNIADANIE:
WAFLE RYŻOWE Z KONFITURĄ TRUSKAWKOWĄ, JABŁKO, GRUSZKA
OBIAD:
JARZYNOWA Z ZIELONYM GROSZKIEM I MAKARONEM /1,9/
GOŁĄBKI ODWRÓCONE, PUREE ZIEMNIACZANE, SOS POMIDOROWY
KOMPOT WIELOOWOCOWY
PIĄTEK 29.03
ŚNIADANIE:
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI, MASŁO KLAROWANE,, PASTA RYBNA, OGÓREK
ZIELONY, POMIDOR, RZODKIEWKA /1,4/
NAPAR Z RUMIANKU
II ŚNIADANIE:
JABŁKO, GRUSZKA, KALAREPA, CHRUPKI KUKURYDZIANE
OBIAD:
KREM ZIEMNIACZANO -POROWY Z GRZANKAMI /1,9/
JAJKO GOTOWANE, SOS KOPERKOWY, ZIEMNIAKI PUREE, MARCHEWKA Z
GROSZKIEM /3,7/
NAPAR Z RUMIANKU I MALIN
 

Nawigacja
Grupy
Zajęcia dodatkowe
  • Angielski
  • Logopedia
  • Taniec
  • Akademia Reksia
  • Terminy Spotkań
  • Religia
  • Basen
© 2019 Pogodne Przedszkole w Luboniu. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. Wykonanie: Compute Web Studio