Marzec – wszystko o pietruszce

Cały miesiąc dzieci poznawały właściwości pietruszki i mogły smakować zaskakujących potraw z korzenia i natki tego warzywa: chipsy, confetti (!), soki. Prace plastyczne też były niezwykłe: lapbooki, kukiełki i marionetki, warzywo ze ścinek, warzywo z folii i gąbek. Aż trudno nie zauważyć, jak wiele dzieje się, aby dzieci mogły rozwinąć swoje intelektualne możliwości, poznać to, co ukryte i tajemnicze w każdym warzywie i zrozumieć, że bez warzyw nie ma zdrowego posiłku.

Fotorelacja „Zaskakujące pomysły”

Słoneczka pietruszki ze skarpetek.

Sopelki – teatrzyk z pietruszką w roli głównej.

Kropelki – Pietruszka? Najpierw ją zasiejemy…

Wietrzyki – degustujemy coś, co nie wygląda na pietruszkę, a nią jest!

Błyskawice – pożegnanie zimy z…. pietruszkowym confetti.

Gwiazdeczki – piły lemoniadkę z korzenia i natki pietruszki i wykonały lapbook.

Obłoczki – wykonały plakat propagujący wartości odżywcze pietruszki.