Promocja zdrowia

Nasze działania

Maj – wszystko o sałacie

Mamy w Polsce, do kupienia w warzywniakach, różne sałaty: rzymską, masłową, lodową, roszponkę o niet…

Kwiecień – wszystko o rzodkiewce

Rzodkiewka jest krewniaczką brukselki, kalafiora i brokułów. Dostarcza sporo minerałów (głównie pota…

Marzec – wszystko o pietruszce

Cały miesiąc dzieci poznawały właściwości pietruszki i mogły smakować zaskakujących potraw z korzeni…

Luty – wszystko o selerze

Wydawało się, że temat o selerze będzie bardzo trudny, bo dzieci widzą tylko seler, gdy mama robi ni…

Styczeń – wszystko o jabłkach

Cały styczeń dzieci miały okazję poznawać różne odmiany jabłek, stały się prawdziwymi mistrzami w wy…

Grudzień – wszystko marchewce

„Pomarańczowa, słodka, z ziemi wyrwana, pyszna w surówce i gotowana. Dobrze jej w dłoni i salaterkac…