Nasze działania
Maj – wszystko o sałacie
Mamy w Polsce, do kupienia w warzywniakach, różne sałaty: rzymską, masłową, lodową, roszponkę o niet…
Kwiecień – wszystko o rzodkiewce
Rzodkiewka jest krewniaczką brukselki, kalafiora i brokułów. Dostarcza sporo minerałów (głównie pota…
Marzec – wszystko o pietruszce
Cały miesiąc dzieci poznawały właściwości pietruszki i mogły smakować zaskakujących potraw z korzeni…
Luty – wszystko o selerze
Wydawało się, że temat o selerze będzie bardzo trudny, bo dzieci widzą tylko seler, gdy mama robi ni…
Styczeń – wszystko o jabłkach
Cały styczeń dzieci miały okazję poznawać różne odmiany jabłek, stały się prawdziwymi mistrzami w wy…
Grudzień – wszystko marchewce
„Pomarańczowa, słodka, z ziemi wyrwana, pyszna w surówce i gotowana. Dobrze jej w dłoni i salaterkac…